Никола Анастасов ще избира зевзек №1 на републиката
Секция: КУЛТУРА
04 Септември 2014 09:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Никола Анастасов ще избира зевзек №1 на републиката

/КРОСС/Никола Анастасов ще избира зевзек №1 на републиката, съобщи за "24 часа" големият актьор. Той е почетен пожизнен председател на журито в националния фестивал "Майстори на шеговит къс разказ", който ще се проведе за четвърти път на 5 и 6 септември в Каспичан.

Редом до него на масата, която ще класира най-добрите участници, ще седнат Мария Статулова, Любен Чаталов, директорът на Шуменския театър Илия Раев и представител на местното читалище.

Във фестивала могат да участват всички, които са издирили, съхранили или сами написали шеговита история и имат достатъчно артистично самочувствие да я изпълнят пред публика. Допускат се всякакви къси хумористични форми, родени от народния гений. Важно е текстовете да са малко популярни и много забавни, посочва изданието. 

Както е известно, Никола Анастасов е ненадминат експерт по шопски хумор, посрещан като Бог на всяка българска сцена. В официалната покана, отправена му от кметицата на Каспичан Милена Недева, пише: "Общинското ръководство горещо изразява волята на гражданите да увенчаете с усмивка фестивалната ни инициатива... Оставаме в плен на Вашето обаяние и театрална неповторимост и с трепет очакваме да заемете почетното си председателско място."

Кольо Анастасов коментира събитието: "Жалко, че моите приятели шопите не участват в този конкурс, а заслужават да са там. Но Каспичан им идва далеко. Затова зевзеците са предимно от Черноморието. Представят интересни истории - някои като елинпелински хумор, други са с критични, сатирични разкази. Регламентът е строг единствено за долната възрастова граница на участие - 18 години. На мен ми е много забавно да се срещам с талантливи разказвачи."