Близнашки: Цената на тока плавно трябва да се покачва, нужна е и актуализация на бюджета
Секция: ПОЛИТИКА
04 Септември 2014 10:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Близнашки: Цената на тока плавно трябва да се покачва, нужна е и актуализация на бюджета

/КРОСС/ "Даваме си сметка, че след оставката на предходния кабинет и създаване на кабинета в страната настъпва нова атмосфера, възобновява се доверието към институциите е, неслучайно първият ни акт беше да премахнем загражденията около институциите." Това заяви служебният министър-председател проф. Георги Близнашки при откриването на Националният съвет за тристранно сътрудничество.

Според Близнашки, трябва да се търсят бързи и ефективни решения, а самото правителство, не само вътре в страната, се ползва с голяма степен на доверие.

"Истината е, че положението е изключително тежко, може само да се съжалява, че не се направи актуализация на бюджета. Ще се наложи актуализация на бюджета и ще я предложим след провеждането на предсрочните парламентарни избори", коментира още министър-председателят.

Той открои финансовата, банковата сфера и енергетиката като най-проблемни сектори. За енергетиката положението било повече от тревожно, според него, като добави, че се натрупват 900 млн.лв. задължения тази година, а с тази тенденция дупката щяла да достигне 3,8 милиарда лева догодина.

„Ще трябва да извървим път на плавно покачване на цените", обяви той и добави, че именно затова е бил създаден Енергиен борд, в който всички заинтересовани страни търсят решение за минимализиране на загубите в тази сфера.