Дончев: При нас няма нужда от въпроса „Кой?" - ясно е кои сме
Секция: ПОЛИТИКА
04 Септември 2014 12:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дончев: При нас няма нужда от въпроса „Кой?" - ясно е кои сме

/КРОСС/ "Цялата политическа и държавна система трябва да бъде реорганизирана и променена. Управлението не е самоцел. Разбираме го като форма на действителна възможност да реализираме политически и управленски решения в център-дясно", заяви днес по време на представянето на предизборната програма на ГЕРБ заместник-председателят на партията Цветан Цветанов.

По негови думи ГЕРБ си е направила изводите и за грешките и за слабостите, които е имало през годините. "За тези 8 години успяхме да спечелим доверието на гражданите и да го запазим", категоричен бе Цветанов.

За програмата Цветанов благодари специално на Томислав Дончев, участвал пряко в изготвянето й, и на специалистите на ГЕРБ.

"Време е отново за работа и е време за реформи, да заменим задкулисието с прозрачност, незнанието с експертиза, хаоса със стабилност. При нас няма нужда от въпроса „Кой?", защото е ясно кои сме, ясно е кой носи цялата отговорност за всичко сторено и несторено. Днес сме по-силни, по-можещи и по-мъдри от вчера. Влизаме в битката за властта не заради самата власт, а защото знаем правилния път и имаме силата да го извървим", заяви от своя страна евродепутатът от ГЕРБ Томислав Дончев.

„7 години след членството на България в ЕС страната все още има нужда от модернизация. Днес никой не може да управлява, гледайки върховете на обувките си", категоричен е той.

Като основни стратегически цели Дончев посочи усилията за подобряване на демографската картина, гарантиране на международната сигурност на страната и запазване на геополитическата ориентация.

Същевременно от партията обявиха, че ще се борят за обединението на НАП и Агенция „Митници" и създаването на механизъм, с който те да могат да определят добавка към данъка върху доходите на физическите лица, така че те да останат в общините.

"Икономическият министър вече няма да се занимава с енергетика. Той ще се занимава с привличане на инвестиции. Поемаме ангажимент всички назначения в администрацията да минават през публични конкурси, затова електронното управление отново е изведено като приоритет. Ще създадем единна деловодна система в дъражвната администрация и в кратки срокове всички лицензионни и регистрационни режими ще се управляват само електронно, без пряк сблъсък на гражданите и бизнеса с публичнбата администрация. Имаме решение и относно ранното пенсиониране. Програмите за заетост и преквалификация трябва да допълват създадена вече заетост, те трябва да добавят стойност към вече съществуваща заетост. За нас е важно да утвърдим тридетния модел, да увеличим интензитета на подпомагане на първите 3 деца, ще подпомогнем и модела на подпомагане на семейства с повече от 3 деца", обявиха още от ПП ГЕРБ.