Бъди промяната - 3-дневен фестивал в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Септември 2014 12:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бъди промяната - 3-дневен фестивал в София

/КРОСС/От 12 до 14 септември в градинката "Кристал" в София ще се състои вторият фестивал "Бъди промяната". След протестната вълна през 2013 г., когато бе създадена мрежа от хоризонтални структури и беше направен първия по рода си подобен фестивал във Варна, сега второто му издание се провежда в София. Входът е свободен.

Фестивалът е посветен на хоризонтални алтернативи на системата - икономически, социални, политически, екологични. Програмата включва: концерти, работилници, лекции, прожекции, дискусии, изложби и безплатен пазар с колективи от София, Варна, Пловдив, Велико Търново и международни гости от САЩ, Словения, Гърция.

Сред акцентите тази година са лекцията на колектива CrimethInc (САЩ) „After The Crest" и премиерата на новата книга на Anarres Books "Корнелиус Касториадис: Проектът за автономия". И, разбира се, много музика и добро настроение.

Всички събития са с вход свободен, защото фестивалът е създаден, поддържан и развиван изцяло от доброволци и активисти с некомерсиални цели. Той не е подкрепен, финансиран или осъществяван от или благодарение на фондации, партии, НПО-та, икономически интереси и бизнес организации или други подобни.