Предстоящи събития в страната
Секция: Предстоящи събития
05 Септември 2014 06:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ Чипровци.
От 14.00 часа в ритуалната зала на Община Чипровци министър-председателят проф. Георги Близнашки ще открие научната конференция с международно участие „Българското образование през вековете". Конференцията е част от тържествената програма за отбелязване на 390 години от създаването на Чипровското светско училище през 1624 година.

София.
От 09.00 часа, в сградата на Централен кооперативен съюз, ет. 13 Икономическият и социален съвет на България (ИСС) в партньорство с Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК) организират кръгла маса на тема: "Заетостта в селските райони - проблеми и възможни решения.

София.
От 11.00 часа, в БТА д-р Тотко Найденов, гл. редактор на в. "Бг лекар" ще даде пресконференция на тема"Коя е националната ни кауза? Предложения към кандидат-депутатите да представят свои програми за овладяване на демографската катастрофа и рухването на здравеопазването, както и да оповестяват собственото си здравословно състояние и дори сексуалните си практики, както правят западните им колеги".

София.
От 14:00 ч. в Гранд хотел София, зала Триадица 1, представители на Министерството на регионалното развитие ще представят подобрената геопространствена информационна система, разработена от ведомството.

София.
От 17.30 часа, в галерия „Средец" на Министерството на културата на официална церемония ще бъде обявен българският град номиниран за Европейска столица на културата през 2019 година.

ПРЕДСРОЧНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ-2014

София.
От 13.00 часа, в зала 6 на НДК Коалиция „БСП лява България" ще открие предизборната си кампания със среща на председателя на НС на БСП Михаил Миков, ръководството на партията, областните председатели на БСП и общински ръководства, коалиционни партньори, водачите на листи от цялата страна и интелектуалци.

София.
От 15.00 часа, в зала "София" на Столичната градска библиотека ще бъдат представени програмата и водачите на листи на ПП"Общество за Нова България".Представянето ще направи началника на предизборния щаб и лидер на "Движение за Независима България" Алекс Алексиев.

Пловдив.
От 11.00 часа, на площад „Съединение", пред Исторически музей - Пловдив, „Патриотичен фронт НФСБ и ВМРО" ще открие предизборната си кампания за града. Водачът на листата Славчо Атанасов, заедно с другите кандидати на Патриотичния фронт, ще раздават български знамена на пловдивчани.

Варна.
От 18:00 часа, в Летния театър ПП АБВ ще открие във Варна предизборната си кампания. Ще бъдат представени водачите на листите в цялата страна. В събитието ще вземе участие председателят на партията Георги Първанов.

Варна.
От 13.00 часа, във Фестивален и конгресен център - Варна, зала „Пресцентър ръководството на ПП АБВ ще даде пресконференция. ПП АБВ ще подпише споразумение за толерантна изборна кампания, по инициатива на Гражданско сдружение „Днес". От 16.30 часа във Фестивален и конгресен център - Варна, зала „Пресцентър" ще се проведе дискусия „Младежкото лидерство - препятствия и предизвикателства", с участието на Георги Първанов - президент на Република България /2002 - 2012/ г.

Велико Търново.
От 18.00 часа, пред паметника на „Асеневци" партия „Нова алтернатива" ще открие предизборната си кампания за 43-то Народно събрание. Лидерът на партията Николай Цонев ще открие събитието. Водачът на листата на „Нова алтернатива" в 4-ти Великотърновски многомандатен район- Йордан Михтиев ще представи кандидатите на партията за народни представители от региона.

Плевен.
От 19.00 часа, в зала „Катя Попова"-Плевен председателят на ВМРО Красимир Каракачанов и съпредседател на коалиция „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО", ще открие своята предизборна кампания в Русе и Плевен.

Русе.
От 11.00 часа, в Акушеро-гинекологично отделение към МБАЛ-Русе Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО ще открие своята предизборна кампания, като направи дарение на Акушеро-гинекологичното отделение .

Бургас.
От 12.00 часа, в зала "Компас" на хотел "България" ще се състои официално откриване на кампанията на коалиция "БСП - лява България" - Бургас и представяне на листата от кандидати за народни представители от 2- ри МИР - Бургас.

Стара Загора.
От 18:00 часа на площада пред общината в Стара Загора КП „ България без цензура" ще открие предизборната кампания на коалицията. Програмата за деня ще започне в 17 часа с поднасяне на цветя пред Мавзолей- костница „19 юли 1877" и два лъча на шествие съответно по ул. „Спортна" и ул. „Христо Ботев" до площада пред общината.