Бедствено положение в Берковица заради пороите
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Септември 2014 07:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бедствено положение в Берковица заради пороите

/КРОСС/ Бедствено положение беше обявено в Берковица аради падналия пороен дъжд през последното денонощие, достигащ до 50 литра на квадратен метър. Тежко е положението и в други две общини от монтанска област - Чипровци и Георги Дамяново.

В ниската част на общината са наводнени обществени и частни сгради. Има евакуирани семейства засега няма данни за пострадали. Хората в града не са спали, стоварени са чували с пясък и чакъл, за да се укрепят застрашените постройки. Три моста са неизползваеми след наводнението - те са залети от вода, а един е с отнесени парапети, предава бТВ.

За провеждането на спасителни и неотложни аварийно възстановителни работи с цел ограничаване въздействието и ликвидиране на последствията от възникналото наводнение в община Берковица е обявено бедствени положение и е въведен в действие "Общинския план за защита при бедствия в частта му "Действие при наводнение".

Уведомяваме всички жители на община Берковица, чийто живот е в опасност веднага да звънят на дежурния телефон 88 418 или 112, за да могат дежурните екипи да реагират своевременно.