Божков: Служебният кабинет се опитва да превърне ДКЕВР в политически ангажиран орган
Секция: ИКОНОМИКА
05 Септември 2014 07:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Божков: Служебният кабинет се опитва да превърне ДКЕВР в политически ангажиран орган

/КРОСС/ "По правилно би било да се каже, че аз не бях освободен, а отстранен от поста си в ДКЕВР. Търсеха се периодично причини да ми бъдат намерени конфликт на интереси, за да може да се оправдае това мое отстраняване, включително участието ми във федерацията по парапланеризъм и доколкото си спомням от последните дни в Съюз на производителите на екологична енергия, в който наистина съм членувал, но преди доста време." Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Еленко Божков, бивш зам.-директор на ДКЕВР.

"Търсеше се причина аз да бъда отстранен, понеже с дейността си в ДКЕВР очевидно съм засегнал корпоративни интереси. Колкото до твърденията на служебния премиер и на икономическия министър, че аз съм имал именно конфликт на интереси и че не съм си вършил добре работата, бих казал, че не може да се приемат насериозно мненията на хора, които изобщо си нямат представа от енергетика и случващите се в сектора неща", категоричен бе Божков.

Цялото правителство на Георги Близнашки според бившия член на ДКЕВР е едно измекярско, тоест лакейско правителство, което очевидно изпълнява определени корпоративни интереси.

"Електроенергията ще се увеличава в зависимост какво копче натиснат в кабинета на енергийния министър Васил Щонов, който очевидно обича да управлява именно така - дистанционно", добави той.

Според Божков ДКЕВР не е политически ангажиран орган, но с действията си служебното правителство се опитват да го превърнат в такъв.