Оланд: Франция ще изпълни договора за „Мистрал“
Секция: Русия
05 Септември 2014 09:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Оланд: Франция ще изпълни договора за „Мистрал“

/КРОСС/ Президентът на Франция Франсоа Оланд заяви, че е станало недоразумение относно проекта за хеликоптероносачи „Мистрал", предаде РИА Новости.

В четвъртък френският президент поясни, че не е казвал, че Франция ще прекрати договора за доставки на хеликоптероносачи „Мистрал" на Русия, заради събитията в Украйна. Той подчерта, че е станало някакво недоразумение и пресата е интерпретирала грешно думите му.

„Договорът с Русия на хеликоптероносачи „Мистрал" не е прекъснат и спрян, но неговото реализиране ще зависи от събитията в Украйна през близките седмици", уточни френският президент.

Напомняме, на 3 септември Франсоа Оланд заяви, че „проектът за хеликоптероносачи „Мистрал" се замразява, тъй като липсват необходимите условия за доставянето на Русия на първия хеликоптероносач", каквото и да означават тези думи. След това изявление се създаде голямо напрежение и паника сред стотиците служители и специалисти, работещи по проекта, защото едно замразяване би означавало да останат без заплати и работа.