Отворени врати в пожарната на район „Нови Искър“
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Септември 2014 12:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Отворени врати в пожарната на район „Нови Искър“

/КРОСС/ През периода от 08 до 14 септември 2014 година в сградата на Участък „Пожарна безопасност и защита на населението „/УПБЗН/ град Нови Искър ще се проведе „Ден на отворените врати", като се осигури възможност за посещение в пожарната служба от граждани и показване на пожарната техниката и оборудване с която разполагат огнеборците в Нови Искър, организацията на работа при излизане на пожар, демонстрации на възможностите за извършване на оперативни дейности. Разясняване на мерки за пожарна безопасност и защита на населението.

На 14 септември 1905 г. в София се организира първият пожарникарски събор. Инициатори на събора са пожарните командири Димитър Тролев, Георги Атанасов, Руси Кожухаров, Найден Николов, Тодор Боев.През 1995 г. датата 14 септември е обявена за професионален празник на българските пожарникари. Това става с решение № 385 на Министерския съвет на Република България.

Всяка година на тази дата българските пожарникари от цялата страна отбелязват своя празник тържествено и с разнообразни инициативи - отслужване на водосвети за здраве и успех, поднасяне на венци и цветя в памет на загинали колеги пожарникари, награждаване на служители от ГДПБЗН и териториалните звена ПБЗН, срещи с ветерани и мн. др.