Кашата с ТЕЛК обрече стотици на бавна смърт, категорични са експерти
Секция: Здраве
05 Септември 2014 13:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кашата с ТЕЛК обрече стотици на бавна смърт, категорични са експерти

/КРОСС/ "Кашата със закриването на специализираните ТЕЛК-ове у нас обрича на бавна смърт стотици пациенти." Това заявиха в предаването "Още нещо" по NEWS7 Иван Димитров от Българския пациентски форум и секретарят на Лекарския съюз д-р Димитър Ленков.

Заради неразбориите стотици българи са оставени с месеци и дори с години без средства. За да поддържат живота си, те търсят помощта на близки и приятели или взимат заеми. Когато вече няма откъде, спират лечението и състоянието им се влошава. Тези хора бавно и неусетно гаснат, забравени от държавата, заявиха гостите.

Според тях закриването на специализираните комисии е било грешка и призоваха да се търси отговорност от хората, които вършат подобни безумия.

През годините многократно е правено предложение хората, които имат нелечимо заболяване; тези, които са загубили зрението си; и тези, които са с ампутирани крайници, да не минават на комисии през определен период от време, тъй като е безсмислено. Това обаче не се прави, за да може да се запази неразборията там, коментираха гостите.