Овладяна е ситуацията след обилните валежи в област Монтана
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Септември 2014 14:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Овладяна е ситуацията след обилните валежи в област Монтана

/КРОСС/ Овладяна е ситуацията след обилните валежи, паднали през последното денонощие в област Монтана. Това отчетоха областният управител на Монтана Нина Петкова и директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и на защита на населението" главен комисар Николай Николов, които запознаха премиера Георги Близнашки с действията на институциите. Главен комисар Николов докладва на премиера обстановката и в други региони на страната, съобщават от Министерски съвет.

Областният управител на Монтана ще поиска превантивна проверка на състоянието на стената на яз. Огоста във връзка с падналите обилни валежи. В областта необходимата техника за отстраняване на последиците е подсигурена. През изминалото денонощие най- големи количества валежи - над 150 литра на квадратен метър са паднали в село Говежда и в Дамяново. Екипи на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението" работят на място.

Министър-председателят проф. Георги Близнашки е на посещение в Чипровци за отбелязването на 390 години от създаването на Чипровското училище.