Обезумял мъж обезглави жена с мачете в Лондон
Секция: СВЯТ
05 Септември 2014 15:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Обезумял мъж обезглави жена с мачете в Лондон

/КРОСС/ 82-годишна жена е била обезглавена в двора на дома си в северен Лондон от мъж с мачете. Палмира Силва е била нападната от 25-годишен мъж в Едмънтън.

Очевидци съобщиха, че мъжът носел еднометрово мачете и първоначално се опитал да нападне преминаваща по пътя кола, след това и котка, преди да прескочи в градината на жената и да я съсече.

Полицията незабавно била вдигната на крак и започнала да евакуира хората от съседните къщи. Една от съседки на Силва - Фреда Одами (30) разказала, че чула странен шум и погледнала пред прозореца, виждайки мъж „на около 25 години, с огромен нож в ръка". Той започнал да удря по вратата на Силва и крещял нещо, но тя не могла да чуе какво казва. „Видях само, че държеше огромен извит нож - почти колкото дължината на човешка ръка, оглеждайки се на всички страни, сякаш търси нещо. Погледът му бе побесняло животно и аз затворих пердетата, защото ме обзе ужас" - казва жената.

Съсед, познавал жертвата разказа, че тя всеки ден ходела на работа: „Мъжът й почина преди пет години. Мисля че са италианци. Вчера говорих с нея. Тя засяваше нещо в градината си, много обичаше да се занимава с градинарство. Беше много мила жена. Той разказа още, че тя и семейството й имали кафе, което носело нейното име Silva's Café. Всеки ден ходела там на работа".

Мехмет Унгун (41), който има магазинче за хранителни стоки Aksu Food Centre разказва: „Много мила жена. Всеки ден идваше да пазарува за кафенето. Помагаше на по-младите от семейството, които поддържали заведението".

Командирът от полицията Саймън Лечфорд разказва, че полицаите са реагирали веднага на сигнала и са проявили изключително мъжество, помагайки на хората: „Полицаите се изложиха на невероятен риск. Но успели да арестуват мъжа. Засега няма повече информация за неговата самоличност, нито за мотивите му. Според него нападението не е свързано с тероризъм. Скотланд Ярд съобщи, че той бил заловен, докато се опитвал да избяха през задните дворове на къщите, водещи към ул. „Найтингейл".

По-късно полицията съобщи, че арестуваният е 25-годишният Никълъс Салвадоре, известен още като Тлъстият Ник (Fat Nicк). Той е обвинен в предумишлено убийство и в оказване на съпротива срещу органите на реда, тъй като докато полицаите се опитвали да го арестуват, той използвал електрошоков пистолет.

„Съседката от къщата до нас бе в градината и изглежда нямаше представа какво става. Виждал съм го да се мотае наоколо. Май живее със семейството си. Пет минути след като го чух да крещи полицията бе пред вратата ми и ми каза да излизам", разказва друг очевидец.

Друг съсед, мъж, който би искал да остане анонимен разказа: „Чух крясъци и отидох веднага до прозореца. Видях мъж с огромно мачете, от което капеше кръв. Стоеше в градината на съседката и се разхождаше нервно нагоре-надолу, крещейки на котките".

След това убиецът прескочил в съседна градина, където започнал да посича растенията и цветята. „Започна да сече розите ми. Аз в този момент позвъних в полицията" - разказва Сю Махадуа (50).

Полицията била на място само след пет минути. Къщата, в която е била убита възрастната жена е разделена на три мезонета и полицията започнала незабавно да евакуира хората от жилищата. „Полицаите помогнаха на една жена и две деца, които се намираха в къщата и ги прехвърлиха през прозореца на първия етаж, след което ги изведоха навън на безопасно място" - продължава очевидецът. „Имаше и мъж, който не можеше да мине през прозореца и се наложи той да бъде счупен от полицаите"

Полицията получиха информация и чрез Twitter, където друг съсед написал: „Луд мъж ходи с мачете в Едмънтън"

Таксиджията Рикардо Квик (23) видял млад мъже да се бори с полицията , след като те нахлули в една от къщите. След това мъжът бил вкаран в полицейската кола. вътре в къщата имало мъж, който не позволявал на полицаите да влязат вътре. След това те излязоха навън, водейки с белезници някакъв мъж.
Бруталното убийство наподобява на нападението срещу войника Лий Ригби през май миналата година, когато двама разикални ислямисти нападнаха военослужащия от военната музика в лондоският квартал Уулуич и го съсякоха с мачете на улицата