Волейболните национали с втора победа на Световното
Секция: СПОРТ
05 Септември 2014 16:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Волейболните национали с втора победа на Световното

/КРОСС/ България спечели втората си победа на световното първенство по волейбол за мъже. Националният отбор се наложи трудно с 3:0 (25:23, 25:23, 25:19) срещу Китай.

Водените от Пламен Константинов състезатели положиха много усилия, за да триумфират. Победата обаче е ценна, тъй като дойде без загубен гейм и носи три точки.

България поне временно излиза начело в група С със седем точки. Следващият мач е този с Египет в събота в 14 ч., а ден по-късно е срещата с Русия.

Ключова роля за успеха имаха резервите Тодор Скримов и Данаил Милушев. Посрещачът стана най-резултатен с 12-те си точки, като забележителен беше приносът му в атака в третия гейм.

Милушев смени титулярния диагонал Цветан Соколов във втория гейм и също помогна на отбора в труден момент, като завърши с девет точки.

Българският отбор направи повече блокади - 12 срещу осем и допусна по-малко грешки - 19 срещу 22.

В първия гейм Китай държеше инициативата и беше близо до успеха. Азиатците водеха с 23:21, но допуснаха две идентични грешки - техни състезатели престъпиха линията под мрежата. Българите се възползваха и направиха обрат.

Китайците изобщо не се повлияха от отрицателния развой и започнаха вихрено втория гейм. Те поведоха със 7:2, което принуди Константинов да направи няколко промени. Българският селекционер се скара остро на волейболистите си при първото техническо прекъсване. "Хайде използвайте си малко главите. Защо ги гледаме тези неща (заучените схеми). Стига сме се въртели, все едно са ни ударили с папката по главата", бяха думите му.

С много усилия България направи обрат за 16:15. След това започна дължа серия на оспорвани разигравания, при които Китай изравняваше, а националите повеждаха на свой ред с една точка. Така се стигна до 24:23. Тогава волейболист на съперника атакува в аут.

И третият гейм започна с преимущество на Китай. Постепенно Скримов пое отговорност и започна да завършва успешно атаките. От средата на гейма България направи силна серия и спечели убедително с 25:19.