„Сдружение Азбукари“ и eMAG с иновативен образователен проект
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Септември 2014 13:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Сдружение Азбукари“ и eMAG с иновативен образователен проект

/КРОСС/  eMAG, най-големият онлайн търговец в Централна и Източна Европа, ще отбележи началото на учебната година с първия си социален проект в България. Онлайн магазинът подкрепя инициативата на „Сдружение Азбукари" „Обичай Родината", която ще постави 3500 пъстри образователни карти на България в кабинетите в училища в цялата страна.

Целта на проекта е да се насърчи любознателността на децата в основните училища с модерен образователен подход, съставен от 11 различни теми. Учениците ще се запознаят с природните богатства, флората, фауната, културно-историческите забележителности, църквите, манастирите, фолклора, древните съкровища и др. Детската карта с размер 140/100 см. съдържа 500 цветни илюстрации, а всички рисунки в нея са създадени от ръката на художник в продължение на повече от 1 година творчески усилия. Столичните училища ще са първите, които ще получат образователната карта с началото на новата учебна година, а поетапно ценното помагало ще бъде разпространено в 28-те области на страната.

„Българските ученици имат страхотен потенциал и неведнъж са ставали пример за национална гордост, връщайки се с отличия от международни събития. eMAG е компания, която цени находчивите млади хора и ще се радваме да допринесем за тяхното развитие", приветства проекта създателят на eMAG Юлиан Станчу.

„В eMAG ние винаги гледаме към бъдещето и оценяваме хората с амбициозни и находчиви идеи, които вярват, че няма невъзможни неща.", каза още Станчу. „Доволни сме с постоянното развитие на бранда ни в България и от факта, че все повече хора оценяват положително продуктите и услугите, които предлагаме. Затова решихме, че е време да подкрепим учениците, с които България ще се гордее в бъдеще." - добави още той.

„Екипът ни е щастлив, че проектът ще подпомогне образователния процес в началната фаза на обучение на учениците и ще бъде от полза на техните преподаватели. Детската карта на България ще събере много любознателни погледи, а също и одобрението на учителите и родителите." - добавят още организаторите от „Сдружение Азбукари"

eMAG вече има натрупан опит в сферата на социалните проекти в Румъния, където Фондация eMAG започна работа през 2012 година. Политиката на компанията е да подкрепя ученици и учители, които имат потенциала да постигат страхотни резултати в точните науки. Плановете на онлайн магазина са да приложи същата стратегия при подпомагане на образователните проекти в България.