Виктор Понта пожела успех на Миков и БСП на изборите
Секция: ПОЛИТИКА
08 Септември 2014 14:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Виктор Понта пожела успех на Миков и БСП на изборите

/КРОСС/ Румънският премиер и кандидат за президент Виктор Понта и председателят на румънския парламент Валериу Згоня пожелаха изборен успех на Коалиция "БСП Лява България". Двамата се срещнаха с кандидатите за народни представители от Видински многомандатен избирателен район Филип Попов, Ваня Ставрева и Мария Тодорова, които бяха гости на празника на румънския град Маглавит и на Маглавитския манастир вчера, съобщават от пресцентъра на партията.

„Пожелавам успех на вас и на Михаил Миков, с когото сме приятели и вярвам в победата ви", каза Понта.

Кандидатите за народни представители обсъдиха перспективите за трансгранично сътрудничество със сенатор Война Флоря, кмета на Калафат Мирча Гуца, чиято община активно работи по трансгранични проекти и депутати от румънската социалистическа партия.

На срещата Попов е бил категоричен, че двете държави, като страни членки на ЕС и като съседи трябва да продължават своето трансгранично сътрудничество и добросъседски отношения.

По време на посещението на делегацията на ПЕС в Китай, президентът и ПЕС Сергей Станишев срещна с Виктор Понта, Румънският премиер и кандидат за президент покани Станишев да участва в откриването на кандидат президентската му кампания на 20.09.2014 г. в Букурещ.