Кличко: Ще се бия с Пулев, не връщайте билетите
Секция: СПОРТ
08 Септември 2014 15:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кличко: Ще се бия с Пулев, не връщайте билетите

/КРОСС/Владимир Кличко призова феновете си да не връщат закупените билети за мача срещу Кубрат Пулев. Световният шампион по бокс в тежка категория беше категоричен пред украински медии, че ще има двубой на 15 ноември в Хамбург. „Ще се бия с Пулев в „О2 арена" и всички продадени билети за първоначалната дата 6 септември ще важат", обяви украинецът. Според него в момента се наблюдава уникална ситуация - нито един привърженик не се е опитал да си получи парите за провалената среща, въпреки че по закон това е възможно. Кличко отложи срещата заради контузия, която твърди, че е получил в бицепса по време на спаринг.

Цените на билетите варираха между 57 и 700 евро в различните зони на 16-хилядната зала. Те бяха разпродадени седмици преди първата дата 6 септември. В момента на сайта eventim.de (ивентим.де), който държи правата за онлайн предлагане, няма свободни пропуски.

Проблемът на българските фенове обаче не е свързан с предварително купените места в залата, а с платените самолетни и автобусни билети, както и с резервациите за хотел. Фенове на Кобрата се оплакаха, че са загубили между 500 и 1000 лева.

Кличко демонстрира изключително унизително отношение към спортист №1 на България за 2012 г., след като му отпусна само 2 безплатни места в „О2 арена". Така нашият боксьор трябваше да плати значителна сума, за да влязат близките му.

Все още не е разрешен и проблемът с журналистическите акредитации. На всички родни медии бяха отказани пропуски с изключение на Нова телевизия, която ще предава мача.