Предстоящи събития в страната
Секция: Предстоящи събития
10 Септември 2014 06:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ Брюксел
Министърът на околната среда и водите Светлана Жекова заминава на работна визита в Брюксел, където ще се срещне с Комисаря по околна среда на Европейската комисия Янез Поточник и с Еврокомисаря по регионална политика Йоханес Хан.

Милано
Министърът на отбраната Велизар Шаламанов ще участва в неформална среща на министрите на отбраната на държавите-членки на Европейския съюз, която ще се проведе на 9 и 10 септември в Милано в рамките на италианското ротационно председателство на Съвета на Европейския съюз.

София
От 10.00 часа ще се проведе редовното заседание на Министерския съвет.

София
От 09.00 часа в зала „Мусала" на хотел „Хилтън" заместник министър-председателят и правосъден министър Христо Иванов ще открие конференция „Оценка на въздействието на законодателството за по-добро управление".

София
В 10.00 часа заместник-кметът на Столичната община Дончо Барбалов ще представи изпълнението на бюджета. Пресконференцията ще се състои в Столичната община.

София
От 10.00 часа Софийски градски съд ще заседава по делото за екстрадация на Николай Кобляков.

София
От 11.00 часа ще бъде открит Музей на евангелистката черква в България

София
В 11.00 часа в сградата на СДВР, на ул. „Антим I", 5 ръководството на СДВР ще представи резултатите от дейността и динамиката на процесите по противодействие на престъпността.

София
В 11.00 часа в залата за пресконференции на ГС на БСП - София на ул. „Леге", 10 общинските съветници от групата на БСП в Столичния общински съвет ще дадат пресконференция по приоритетите в работата си през новия политически сезон. В пресконференцията ще вземат участие Калоян Паргов и Милка Христова.

София
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА Националният съвет за кино и Финансовата комисия към ИА „Национален филмов център" ще дадат пресконференция: „Ще погребем ли българското кино за неговата 100-годишнина?"

София
От 11.00 часа в парка „Врана" ще бъде представена изложбата „Погледни София".

София
От 10:30 ч., в зала „България" (ул. „Аксаков" 1), ще се проведе пресконференция по повод третия сезон на ФОРТИСИМО ФАМИЛИЯ.

София
От 10.00 часа на ул. „Н.Габровски" ще се състои кръгла маса, на която ще се обсъждат правилата на пожарната безопасност в земеделските земи и горския фонд.

София
От 11.00 часа в зала „Рила" на „Шератон Хотел Балкан" ще бъде официално открит 16-ият Конгрес на Европейската невроендокринна асоциация. Конгресът ще бъде посетен от 200 български медицински специалисти, 50 български специализанти по ендокринология и над 270 видни гости от почти всички европейски държави.

София
В 12.30 часа на път I-6 посока София - Бургас, след с. Долно Камарци председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров ще получи от Българска браншова асоциация пътна безопасност сертификат за дарение.

София
От 13.00 часа Висшият съдебен съвет ще проведе редовното си заседание.

София
От 17.30 часа пред Консулския отдел на Руското посолство в София, ул. „Никола Мирчев", 30 Народно социално движение организира митинг в подкрепа борбата на Новорусия срещу инициираната от САЩ агресия и на руската политика в защита на руските национални интереси.

София
От 10 до 30 септември всеки ден от 09.00 до 19.00 часа учениците ще имат възможност освен да закупят нови или употребявани учебници, тетрадки и учебни пособия, и да продадат миналогодишните си учебници или да ги заменят срещу отстъпка при закупуване на учебни материали за текущата година в рамките на Кампанията „Месец на ученика", която ще се проведе в НДК.

Благоевград
От 11.00 часа в сградата на Драматичен театър „Никола Вапцаров" Благоевград ще се проведе пресконференция по повод откриването на театрален сезон 2014/2015. На нея ще бъдат обсъдени предстоящите премиерни постановки през месец септември и октомври, задачите, които ръководството си е поставило за новия сезон и какво постигна театъра през стария.

Варна
От 10 до 14 септември в рамките на Световния фестивал на анимационния филм ще бъде представено най-доброто от световната анимация за изминалата година. Предвиждат се и професионални лекции по анимация, честване на 80-годишнината на чешкия майстор на куклената анимация Ян Шванкмайер, ретроспектива на 10 наградени филми от Световния фестивал на анимационния филм в периода 1979-1989 г.

Варна
От 17:00 часа в изложбената зала на галерия „Папийон" на ул. „Драгоман", 12 ще бъде представена изложба на детски картини като благотворителна акция „Всички можем да летим".

Видин
От 10.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА представители на Българската Асоциация за алтернативен туризъм ще представят резултатите от изпълнението на проект „Обща Стратегия за устойчиво териториално развитие на трансграничния регион Румъния - България", финансиран по Програмата за Трансгранично сътрудничество Румъния- България 2007-2013, съфинансирана от Европейския Съюз чрез Европейския Фонд за Регионално Развитие.

Върбица
От 13:00 часа в сградата на Община Върбица ще се състои пресконференция, провеждаща се в рамките на Проект „Общинска администрация Върбица - компетентна и съвременна", в изпълнение на Договор № 13-22-37/06.01.2014 г., финансиран от Оперативна програма „Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Добрич
От 13.30 часа заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Камен Спасов ще посети Добрич, за да представи дарение за Дома за стари хора по проект на Международния съюз по далекосъобщения и Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Кнежа
От 10:00 часа председателят на Селскостопанска академия доц. д-р Христо Бозуков ще участва в научна конференция на тема „Селекционно-генетични и технологични иновации при отглеждане на културните растения" посветена на 90-годишнината от създаването на Института по царевицата гр. Кнежа.

ПРЕДСРОЧНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ-2014

София
От 10.00 часа ще се проведе откриване на кампанията и представяне на кандидат-депутатската листа на Реформаторския блок за 25-ти МИР София.

София
От 12:00 часа в „Овална зала" на „Гранд хотел България" на бул. „Цар Освободител", 4 ПП „Движение 21" официалното ще открие предизборната си кампания за предстоящите парламентарни избори.

Бургас
От 19.00 часа пред Часовника президентът на България в периода 2002 - 2012 година и председател на АБВ Георги Първанов ще открие предизборната кампания на политическата формация. Ще бъде представена листата и водача на АБВ в Бургаския многомандатен избирателен район - ген. Михо Михов.

Хасково
Председателят на АБВ Георги Първанов и представители на коалицията ще посетят града, като от 13.00 часа ще участват в дискусия за Тракия в залата на „Научно-техническия съюз". От 15.00 часа те ще дадт пресконференция в регионалния пресклуб на БТА.