Стотици граждани и Станишев подкрепиха благотворителната инициатива на Кирил Добрев
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Септември 2014 13:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стотици граждани и Станишев подкрепиха благотворителната инициатива на Кирил Добрев

/КРОСС/ Звездите на българската музика Мариана Попова и Орлин Горанов превърнаха в истински празник за габровци благотворителния концерт, който се състоя вчера в града.

Зала "Възраждане" се оказа тясна за всички симпатизанти, дошли да подкрепят благотворителната кауза на водача на листата на социалистите в Габрово Кирил Добрев и кандидатите за народни представители от листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в 7-ми МИР.

Събраните средства от концерта ще бъдат дарени чрез БЧК в помощ на пострадалите от наводненията. За да подкрепи Кирил Добрев и неговата благотворителна кауза в Габрово бе и президентът на ПЕС Сергей Станишев.

Пред присъстващите в залата стотици хора Кирил Добрев подчерта, че да води тази листа е най-високата политическа чест и привилегия, която е получавал, както и, че тя е съставена от млади и необременени хора, които са се доказали като професионалисти.

"Винаги съм разбирал политиката като екипна работа и затова първия ангажимент, който съм готов да поема пред вас, е да запазя този екип силен и работещ и след изборите", категоричен бе Добрев и допълни, че за него тази кампания няма да бъде един месец, а ще продължи цял мандат.

"Вторият ангажимент, който поемам, е да успея да организирам всички габровски депутати, без значение на коя политическа сила са представители, и да защитаваме жизненоважните за района проекти като тунела под Шипка, язовир "Нейковци", язовир "Мокра бяла" и други. Водачът на листата на социалистите допълни още, че Габрово е изпратил свой представител в Европа -евродепутата Томислав Дончев, но е крайно време и Европа да чуе за Габрово. Затова Добрев ще работи за превръщането на Габрово в европейски младежки център, като през 2015 г. градът ще кандидатства за домакинство на Международния младежки летен лагер на ЕКОСИ.

"Обръщам се към поколението на моите родители - подкрепете ни, защото БСП е партията, направила най-много за доходите на българските пенсионери. Обръщам се към активното поколение, поколението на моите връстници - гласувайте за БСП, защото това е партията, която е осигурила най-висок икономически растеж и най-ниска безработица. Обръщам се към онези, които ще гласуват за първи път, към поколението на моя син - гласувайте за БСП, защото сърцето винаги бие от ляво!", подчерта той.

Президентът на ПЕС Сергей Станишев заяви своята категорична подкрепа за Кирил Добрев и листата на социалистите в област Габрово.

"Искаме силна и справедлива държава. БСП е със самочувствие на тези избори и искаме цяла България да види, че нашата кауза е справедливостта и солидарността - доброто на България", добави той.

Президентът на ПЕС се обърна към стотиците зрители в залата с молбата всеки един от тях да разговаря с хората, да им разкаже за каузата на левицата, защото БСП е градивната сила в България.

Певицата Мариана Попова също подкрепи Кирил Добрев и сподели откровено пред публиката, че не пее за политици, а само за приятели.

Кампанията за набиране на средства в подкрепа на пострадалите от наводненията продължава тази вечер в читалище "Развитие" Дряново.

Преди концерта Кирил Добрев и останалите кандидати за народни представители от листата на Коалиция "БСП лява България", заедно с лидера на ПЕС Сергей Станишев, положиха цветя пред костницата в Габрово и отбелязаха 70-та годишнина от антифашистката победа на 9 септември.