Близнашки: Ресорът на Георгиева е израз на доверие към нашата страна
Секция: ПОЛИТИКА
10 Септември 2014 14:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Близнашки: Ресорът на Георгиева е израз на доверие към нашата страна

София /КРОСС/ Горд съм като министър-председател и като български гражданин, че Кристалина Георгиева е заместник-председател на Европейската комисия и комисар по въпросите на бюджета и човешките ресурси. Този ресор е изключително отговорен и влиятелен, каза на пресконференция премиерът Георги Близнашки.
По думите му Георгиева е доказан професионалист.

"В ЕК се спазва и принципът на старейшинството. Поради тази причина тя имаше значително по-големи шансове. Действително се сбъднаха най-смелите ни очаквания и тя получи може би най-добрия ресор", добави той.
Служебният премиер смята, че ресорът на Георгиева е израз на доверие към нашата страна. Въпреки че кандидатът за еврокомисар се номинира лично от министър-председателя, Близнашки благодари на президента за отстояването на кандидатурата на Георгиева. Според него съставът на бъдещата ЕК като цяло включва големи авторитети и изключително добре подготвени хора.
"Много ми се иска с този избор да се чувстваме не само пълноправни, но и пълноценни членове на ЕС", посочи той.
Служебният премиер каза още, че вече е разговарял с Кристалина Георгиева по телефона и тя е заявила, че на плещите й се стоварва огромна отговорност - бюджет от 140 млрд. евро и персонал от 30 хил. служители в ЕК.