"Атака" и "Русофили" с обща кауза срещу американските бази у нас
Секция: ПОЛИТИКА
12 Септември 2014 11:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Атака" и "Русофили" с обща кауза срещу американските бази у нас

/КРОСС/Лидерът на "Атака" Волен Сидеров се обяви срещу американските бази у нас. В Ямбол той заяви, че управниците ни ни вкарват във война с Русия, а президентът Росен Плевнелиев на срещата на НАТО в Уелс е обещал България да стане команден център на НАТО и оттук да се подготвят военни действия срещу нашата освободителка Русия.

Сидеров подчерта, че "Атака" е единствената политическа сила, която осъжда тази политика и води мащабна кампания срещу нея в цялата страна.

Национално движение "Русофили" започва подписка против чуждото военно присъствие в България

„Единствено "Атака" води тази ожесточена битка - да махнем американските бази, да прекратим враждата с Русия, да не прилагаме санкции срещу Русия, защото губим страшно много и да водим една приятелска политика. Нещо повече - да насочим икономиката си към Русия, защото ние изпускаме страшно много инвестиции от Русия и Китай", добави Сидеров и се обяви за обръщане на цялостната ни политика към Русия.

Националист номер 1 отново се обяви за строежа на АЕЦ „Белене" и припомни как бившия премиер Борисов е спрял проекта, защото го е страх да не му се скарат от Брюксел. „С този манталитет той не трябва да става повече премиер, не трябва да има мнозинство и не трябва да управлява", добави още Сидеров. Спирането на строежа не е в интерес на народа, заяви още лидерът на националистите. Той подчерта, че в интерес на народа ни е да имаме добри отношения с Русия, защото това е най-мощната страна като енергийни ресурси, човешки потенциал, вяра, култура.

Сидеров припомни как трима американски сенатори са дошли и след това министър-председателят Орешарски е спрял проекта „Южен поток" и заяви, че това не може да е държавническо поведение. Той подчерта, че това е стратегически проект, който е изгоден за България, защото ще донесе много приходи от транзитни такси.

Волен Сидеров призова българите да покажат на тези избори на управниците, че вкарват България в крив път. „Ние, българският народ, сега ви показваме, че това не бива така. Как може да стане това показване? С мощна подкрепа за "Атака", не за друго, а защото ние носим тази кауза, защото ние я заявяваме", заключи Сидеров.

Днес Сидеров е специален гост на ежегодната среща на национално сдружение „Русофили" на язовир Копринка край Казанлък.