Миков: БСП - Лява България може да даде на хората най-реалистична политика
Секция: ПОЛИТИКА
12 Септември 2014 11:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Миков: БСП - Лява България може да даде на хората най-реалистична политика

/КРОСС/Симпатизанти и съмишленици на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ се събраха в зала „Компас" на бургаския хотел „България", за да се срещнат с председателя на БСП Михаил Миков. Политиците, управниците постоянно обещават закони за решаване на проблемите. Дори когато проблемът е свързан с неприлагането на действащия закон. Смятам, че големият проблем е в прилагането на законите. То трябва да бъде първостепенна задача на всяка една власт. Това каза Миков пред събралите се в залата. По думите му днес хората живеят с обострено чувство за несправедливост - работникът се чувства несправедливо възнаграден за труда си, малкият и средният бизнес се чувства ощетен за това, че трябва да има някой познат, приятел, политически покровител, за да стигне до бизнес, а възрастните хора се чувстват ощетени с оглед размера на пенсиите и достъпът до здравеопазване. Миков бе категоричен, че хората все повече разбират, че несправедливостта не идва от законите, колкото и несъвършени да са те, като всяко човешко дело. Според него несправедливостта идва от неприлагането на законите. „Ние отстояваме правовата държава, демократичната държава, конституционната държава ", каза пред аудиторията Миков, в отговор на въпрос защо в България става така, че законите не се спазват.

Той припомни за социалните придобивки, осигурени през последната една година от предходното правителство.

„БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ може да даде на хората най - автентичната, най - реалистична политика", категоричен бе Миков. По думите му сега всички обещават - ръстове на заплати, ръстове на пенсии, но хората трябва да са реалисти и да погледнат в краткосрочен и в по - дългосрочен план - кой е направил повече за тях. „Политиката е изкуство на възможното. А не на това, което искаме да се случи„, заяви председателят на БСП.

о време на срещата Миков получи от съпартийците си от бургаската организация за спомен тениска с надпис: „ БСП - Бургас" .