МВнР на Русия: ЕС направи своя избор срещу процеса за мирно регулиране на кризата в Украйна
Секция: Русия
12 Септември 2014 11:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МВнР на Русия: ЕС направи своя избор срещу процеса за мирно регулиране на кризата в Украйна

/КРОСС/ ЕС на практика направи своя избор против процеса за мирното регулиране на украинската криза. Това се съобщава в изявление на руското външно министерство във връзка с приемането от ЕС на нов пакет от санкции срещу Русия.

„Във връзка с изказването на председателя на европейския съвет Херман Ван Ромпой от 11 септември за въвеждането на нов пакет от санкции срещу Русия, ние констатираме следното: предприемайки тази стъпка, ЕС на практика направи своя избор срещу процеса за мирно регулиране на кризата в Украйна, подкрепата на който се очаква от всички отговорни сили в Европа”, се казва в изявлението на МВнР на Русия.

„Става очевиден курсът на определени сили в ЕС за по-нататъшното обостряне на и без това напрегнатите отношения с Руската федерация. Сега, когато е налице крехък мирен процес в Украйна, когато започна обмяната на пленници и когато всички сили трябва да бъдат пренасочени от трупането на взаимни обвинения и ескалация на санкциите, към съдействие при намирането на пътища за изход от украинския конфликт, подобни стъпки изглеждат особено неуместни и недалновидни”, подчертават още от руското министерство.

„Както вече заявихме, тези нови антируски санкции също няма да останат без необходимата реакция от наша страна”, допълниха още от ведомството.