Удължиха до 72 часа ареста на граничния полицай, който прегази бебе в количка
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Септември 2014 11:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Удължиха до 72 часа ареста на граничния полицай, който прегази бебе в количка

/КРОСС/Прокуратурата е удължила до 72 часа задържането на Костадин Стоянов, който причини на 11 септември тежка катастрофа в бургаското село Крушевец. До края на деня ще стане ясно дали държавното обвинение ще поиска постоянна мярка за неотклонение - арест, парична гаранция или подписка, пише в. „24 часа".

Костадин Стоянов, който бе зад волана на собственото си рено канго, около 9 ч. сутринта вчера навлезе в насрещното движение на главната улица в Крушевец, след което се качи на тротоара и помете количката с малката Красимира. 11-месечното бебе загина на място.

Все още не е готова кръвната проба за наличието на алкохол в кръвта на Стоянов, който работи като граничен полицай в ГПУ-Малко Търново. Разпоредено е извършването и на тест за наркотици, но той ще бъде изпратен в столична лаборатория.

Междувременно за допуснато тежко нарушение на служебната дисциплина срещу 36-годишния служител на ГПУ-Малко Търново е образувано дисциплинарно производство по чл. 207, ал. 1 от ЗМВР, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Във връзка със случая директорът на ГД „Гранична полиция" Захарин Пенов даде указания до ръководителите на структурни звена в страната с допълнителни мерки. Целта е предотвратяване на подобни тежки инциденти в бъдеще.