Спецсъдът върна за доразследване делото за "Малкия октопод"
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Септември 2014 17:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Спецсъдът върна за доразследване делото за "Малкия октопод"

София /КРОСС/ Специализираният наказателен съд прекрати съдебното производство и върна за доразследване в прокуратурата делото срещу Димитър Митров, известен като Митко Полицая. Процесът беше наречен "Малкият Октопод" заради шумната полицейска операция преди две години. Тогава Димитър Митров беше свързван с Алексей Петров и Антон Петров-Хамстера.
Тричленен състав на съда днес прие, че са налице съществени процесуални нарушения, които правят невъзможно старта на делото. Заедно с Димитър Митров обвиняеми бяха още 42-ма души. Така това се превърна в най-голямата организирана престъпна група, изправяна пред съда.
Председателят на съдебния състав Аделина Иванова изтъкна, че някои от обвиняемите са били нередовно призовани. Освен това в обвинителния акт не били посочени конкретни престъпления, в които са обвинени някои от участниците в групата.
Прокуратурата пропуснала да направи и експертиза за вида на наркотиците, открити при обиска в една от обвиняемите жени.
Разследването срещу Митко Полицая се води от 2010 г. Според прокуратурата той е ръководил стройна организация от 15 публични домове и три стриптийз бара, съобщи ТВ7.