А. Първанова: Равнопоставеност на половете при обучението в Българското училище за политика
Секция: ПОЛИТИКА
12 Септември 2014 17:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
А. Първанова: Равнопоставеност на половете при обучението в Българското училище за политика

/КРОСС/ Създаване на база данни за жени, които искат да се занимават с политика, предложи д-р Антония Първанова, водач на листата НДСВ във Варна и 23 МИР София, по време на среща с участнички в Програмата за обучение и подкрепа по проекта „Повече жени в политиката, повече жени през 2014г.", осъществен от Сдружение „Болкан Асист".

Д-р Първанова допълни предложението си с квотен принцип и равнопоставеност на половете при обучението в Българското училище за политика.

НДСВ е политическата сила, която последователно се е доверявала на жените, затова и на тези избори в листите на партията, която участва самостоятелно в изборите са намерили място жени с изключителни биографии. Олимпийската шампионка от Монреал Здравка Йорданова, известното сопрано Татяна Спиридонова, психологът Катерина Павурджиева, адвокат Петя Хантова и баскетболистката Красимира Банова са само малка част от успелите жени, включени в листите на НДСВ.

Изпълнителен директор на Сдружение „Болкан Асист" Славея Христова благодари на д-р Първанова за участието й като обучител в международни семинари и ѝ пожела успех.