Тренчев: КТБ може да люшне цялата финансова система
Секция: ИКОНОМИКА
14 Септември 2014 10:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тренчев: КТБ може да люшне цялата финансова система

/КРОСС/ "Много голяма е опасността от люшване на цялата финансова система покрай казуса с КТБ. Според мен, умишлено се провежда политика за съсипване на тази институция. Въпросът е, че с нея са свързани много фирми, болници, кметства. Вече не се изпълняват договори, съкращава се персонал, не се дават заплати в пълен размер." Това заяви в предаването "Факторът Кошлуков" по TV7 президентът на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев.

"По наши изчисления, над 100 хил. души ще бъдат засегнати от този проблем, а на този етап не виждам конкретни предложения", допълни синдикалистът.

Д-р Тренчев коментира тежкото състояние на бюджета като потвърди слуховете, че през последните месеци от годината няма да има пари за заплати на държавни служители.

"В момента има голям проблем в "Напоителни системи". Наши представители са разговаряли с министъра и заместника му, който си е позволил да каже, че октомври и ноември няма да има и пари за полицаите", каза още той.

"Доколкото знам, актуализацията за здравеопазването, която дори не е в пълния поискан размер, е направена с именно с дърпане на пера от други ведомства, така че не е изключено наистина да няма пари за заплати в тях", допълни Тренчев.