Манолова: Кадрите на ГЕРБ не са в състояние да организират честни избори
Секция: ПОЛИТИКА
14 Септември 2014 10:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Манолова: Кадрите на ГЕРБ не са в състояние да организират честни избори

/КРОСС/ "Служебното правителство на Георги Близнашки пропусна възможността да организира честни избори. Това беше възможно, ако имаше един надпартиен кабинет. Примерите са безброй, а аз вече не следя политическите уволнения, които извърши кабинетът Близнашки." Това заяви в студиото на „Тази неделя" Мая Манолова. След това тя се обърна директно към Цецка Цачева с въпроса кой предлага новия областен управител на Плевен.

Цачева обаче смята, че с реториката, която използва Манолова се опитва да фокусира вниманието изцяло върху служебния кабинет като счита, че българските граждани ще забравят какво беше само преди месец.

„Отговорността за тази промяна и за тези кадрови назначения е изцяло на президента, който е назначил служебния кабинет", отговори й тя.

"Смятам, че кадри на ГЕРБ, които организираха изборите не са в състояние да организират честни избори", заяви Манолова.

"Българските граждани имат достатъчно дълга памет. Те си спомнят, че Бойко Борисов беше изгонен с камъни", отбеляза още тя.

"Ние свалихме доверие от правителството на Пламен Орешарски не защото то не си вършеше работата, а защото преценихме, че в интерес на българските граждани е да бъдат проведени избори, които да осигурят повече стабилност. Наистина може да се окаже, че това не е било най-правилното действие предвид факта, че в нарушение на Конституцията беше назначен един служебен кабинет изцяло от средите на ГЕРБ", коментира още Манолова.

Тя сподели, че след разпускането на парламента е била от хората, които са отишли в наводнените региони.

„Обиколих къщите на хората, помогнах с каквото можах, но не съм викала медии, не съм плащала пари за отразяване и не съм давала интервюта. Когато човек помага трябва да го направи скромно, без излишен шум и трясък, защото иначе злоупотребява с трагедията на хората", посочи Манолова.