Избирателните секции в Турция правят ДПС втора политическа сила, заяви Яне Янев
Секция: ПОЛИТИКА
14 Септември 2014 10:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Избирателните секции в Турция правят ДПС втора политическа сила, заяви Яне Янев

/КРОСС/ "ДПС винаги са защитавали, макар и скрито, интересите на определени групи и партии в Турция. Ердоган прие Местан, за да покаже, че има специално отношение към българската държава." Това каза в предаването "Събуди се" по Нова телевизия лидерът на РЗС Яне Янев.

"ДПС прокарва определени интереси на Турция не само в България, но и в Европейския съюз. Евродепутатите на ДПС лобират за влизането на Турция в ЕС", добави Янев.

"Ние сме единствената държава в ЕС, която позволява съдбата й да бъде решавана от друга държава, която не е член на ЕС чрез разкриването на толкова много избирателни секции в Турция. В тези секции се дописват много имена и има "фантомно" гласуване. ДПС тръгва на избори със своеобразна служебна победа със 100 000 гласа и е твърде вероятно да стане втора политическа сила. Тези гласове ще бъдат подадени чрез една добре организирана фалшификация", категоричен е той.

"И запомнете - европейските институции ще обсъждат този казус. Ако нашият Конституционен съд допусне тези гласове, това тотално ще опорочи българската избирателна система. Тогава България ще бъде гледана по още по-особен начин от нашите партньори в ЕС", категорично подчерта лидерът на РЗС и добави, че след тези избори ДПС ще засили влиянието си.

По думите му в следващия парламент ще влязат само три партии - ГЕРБ, ДПС и БСП.