Гроздан Караджов: Има срив в лидерството на Реформаторския блок
Секция: ПОЛИТИКА
14 Септември 2014 10:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гроздан Караджов: Има срив в лидерството на Реформаторския блок

/КРОСС/ "За всички е ясно, че има срив в лидерството на Реформаторския блок (РБ). Днес самият аз не знам къде отивам - на конгрес или на концерт. Има нещо, което е необяснимо в цялата ситуация или пък има хора, които просто подръпват конците отзад." Това заяви кандидат-депутатът от Реформаторите Гроздан Караджов в студиото на "Факторът Кошлуков" по TV7.

"Твърденията, че съм човек на Иван Костов, са ласкателство за мен. Не крия, че съм научил много от него, например да се вглеждам в детайла и отвъд политическия театър. Но аз съм самостоятелна личност, така че релацията ми с този човек не ми влияе", категоричен е Караджов.

Той коментира тежката ситуация с жертвите и щетите от наводненията през последния месец в България. "През последните десетина година държавата се държи безобразно. Наводненията са заради човешката дейност и липсата на превенция от държават"а, категоричен е Караджов.

В подкрепа на мнението си той даде пример за нарушенията в Цар Калоян, където в наводнение през 2007 г. загинаха 8 души.

"Основното, което отблъсква чуждестранните инвеститори са неуредиците в държавата - тромавата администрация, корупционните практики. Не мога да разбера защо държавата иска подписване на едни и същи документи всеки месец от управителите на фирми, при условие, че повечето от тях генерират от държавната администрация", смята Караджов.

"Да откриеш бизнес в България е много лесно, но след това всички останали получавания на разрешения са много трудни", допълни той.

Кандидат-депутатът разкритикува и съдебната система.

"Трябва да има публична процедура, при която да се избират висши магистрати. Съдиите са последна инстанция в държавата, така че ако там няма гаранции за честен и състезателен процес, зависимост ще има навсякъде", каза представителят на Реформаторите.