Татяна Дончева се превърна в Моцарт насред Пловдив
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Септември 2014 11:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Татяна Дончева се превърна в Моцарт насред Пловдив

/КРОСС/ Татяна Дончева, лидер на „Движение 21" събра погледите на стотици пловдивчани в центъра на града снощи с изпълнение на фрагменти от Концерт за цигулка в ла минор на Вивалди. Нейното музикално майсторство бе аплодирано от публиката по главната улица, където паралелно се провеждат събития във връзка с кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата, съобщават от пресцентъра на партията.

Татяна Дончева взе цигулката от уличен музикант, облечен като Моцарт, а той покани дамата на своята импровизирана сцена. Малцина знаят, че кандидатката за бъдещия парламент е свирила във Филхармония „Пионер" под палката на някои от най-големите диригенти на 20-и век - Ленард Бърнстейн и Клаудио Абадо.

Дончева бе в Пловдив за да стартира предизборната си кампания и участва в разяснаване на основните акценти от програмата на партията. С нея бяха доц. Стоян Александров, водач на листата „Движение 21" в Бургас и Търговище, футболният специалист Пламен Марков, водач на листата в Хасково и от Камен Иванов, водач за Пловдив.

Късно снощи кандидат депутатите на „Движение 21" гледаха представлението на световноизвестния китайски камерен Оркестър на Забранения град на сцената на Античния театър в Пловдив.

По-рано вчера Татяна Дончева посети Панагюрище и разгледа Панагюрското златно съкровище в Историческия музей.