Кадиев: По всяка вероятност дупката в бюджета ще бъде дори по-голяма
Секция: ПОЛИТИКА
14 Септември 2014 11:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кадиев: По всяка вероятност дупката в бюджета ще бъде дори по-голяма

/КРОСС/ "Абсолютно убеден съм, че 50% от избирателите ще гласуват преференциално. Хората трябва да покажат отношение. Възлагам големи надежди, защото има потенциално буквално за революция в българската политика." Това каза пред Кошлуков депутатът от 42-то НС Георги Кадиев.

Според него е нормално, когато излизаш от тежко управление с много критики срещу теб да има позагубена мотивация, а ако нещо може да мотивира хората в БСП в момента това е преференциалния вот.

„Да обясняваме на хората, че ще правим „Белене" или нещо друго... Нормалният въпрос тогава е защо не сме го направили.", отбеляза Кадиев като добави, че реалният отговор на въпроса трябва да дойде от бившия енергийния министър.

Кадиев отбеляза, че проблемите в банковата сфера се отразяват и на икономиката. По думите му 30% от най-големите предприятия на България са със сметки в КТБ и те започват да изпитват трудности, когато банката затвори.

„По всяка вероятност дупката в бюджета ще бъде дори по-голяма. НАП очакваха около 200 млн. неизпълнение през април. Мисля, че ще става все по-тежко.", заяви депутатът. „Можете да понатиснете някои копчета, да запушите някои дупки, но за един месец кой знае какво не можете да направите.", допълни Кадиев.

Той подчерта, че до последно не е имало директор на Агенция „Митници" за борба с контрабандата. „Мястото си остана празно и в момента няма такъв. Едно от обясненията, които „Митници" дадоха, че бил спрял „Нефтохимн" през април месец и има стотина милиона неизпълнено ДДС.", обясни Кадиев.

Според него държавата ще се справи, ако дупката в бюджета е само 1 млрд. Проблемът обаче е, че не знаем колко ще са дупките в КТБ, дали и колко ще трябва да се финансира там от държавата.