МВР е набелязало 1000 потенциални купвачи на гласове
Секция: ПОЛИТИКА
14 Септември 2014 12:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МВР е набелязало 1000 потенциални купвачи на гласове

/КРОСС/ "Около хиляда души са определени от МВР като потенциални участници в купуването на гласове на предстоящите избори. Имената им са обявени в различните дирекции на полицията и по тях се работи", увери главният секретар на вътрешното министерство Светлозар Лазаров.

Главният секретар на вътрешното министерство обясни, че вече са изпратени инструкции до областните дирекции на полицията в страната за работа по предотвратяване на купуване на гласове преди и по време на изборите. Повечето от тези 1000 души, за които се предполага, че могат да участват в търговията на вота са с криминални регистрации, предава БНР.

"Участват лица с криминални прояви. Участват лица, съпричастни към организираната престъпност, независимо дали лицето е имало други криминални прояви, когато установим негова съпричастност към тази дейност, той вече попада в профила на криминално проявени лица", поясни Лазаров.

Вътрешният министър Йордан Бакалов допълни, че МВР има информация за хора, които са засечени, че с купен вот искат да спечелят преференция и да влизат в парламента.

"Хора, които са на по-задни позиции, се опитват да работят за собствена полза и изгода, т.е. да купуват избиратели и по този начин преференциално да спечелят гласове и да се преместят на по-предни позиции в самите си листи", заяви министърът.

"Няма проблем с гласуването на полицаите, които са командировани по границата", обясни още вътрешният министър.

Той допълни, че има притеснения дали ще могат да се съберат достатъчно доказателства, уличаващи хора в купуване на гласове, за да бъдат осъдени.