ЦИК да не подменя вота с гласове от Турция, призоваха от Патриотичния фронт
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Септември 2014 14:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЦИК да не подменя вота с гласове от Турция, призоваха от Патриотичния фронт

/КРОСС/ Протест пред Централната избирателна комисия организираха днес членове и симпатизанти на коалиция „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО".

Със знамена и възгласи няколкостотин протестиращи застанаха пред входа на ЦИК, за да изразят гнева и безпокойството си от действията на държавните чиновници, след като в петък се разбра, че 150 секции ще бъдат отворени в Република Турция за предстоящите избори за български парламент.

Протестиращите огласиха площада пред ЦИК с викове „България", „Турска ЦИК", „Слуги на Ердоган", „Искаме отмяна", „ Долу ДПС", „ Местан - слуга на Ердоган".

„В Македония, където живеят много българи, които искат да гласуват, ще има едва 3 секции, а в Турция, където живеят хора, наричащи себе си турци и доброволно са напуснали България - ще отворят 150", възмути се от трибуната съпредседателят на коалицията Красимир Каракачанов - лидер на ВМРО.

Той припомни как в предишни избори в подобни секции за минути са „гласували" стотици, а тези гласове подменят вота и диктуват какво ще е управлението на България.

Каракачанов призова решението на ЦИК незабавно да бъде преразгледано и в Турция да има възможност да се гласува само в българските консулства и в посолството, както е в другите държави. Той напомни, че на политическата сцена има „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" и както се пее в българската песен „ние не сме вече рая покорна" - ще се преборим за България!

Пред множеството лидерът на ВМРО добави, че само преди месец служебният министър-председател е поел ангажимент за честни избори.

„Сега той има две алтернативи: или да замълчи и да понесе позора от това, което се случва, или да каже „не"- което е достоен избор", каза Каракачанов.

В края на митинга юридическият съветник на ВМРО Карлос Контрера информира, че жалбата на „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" вече е внесена надлежно в деловодството на ЦИК.

Той изказа мнение, че аргументите в документа са изключително силни и проверени и се надява ВАС да отсъди в полза на жалбоподателите, в полза на българите.

В подкрепа на протеста застанаха и представители на сирийската общност в България, които също са жертва на политиката на турския неоосманистки президент Ердоган.