Ръководството на ФИФА получило часовници за по 25 000 долара
Секция: СПОРТ
14 Септември 2014 15:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ръководството на ФИФА получило часовници за по 25 000 долара

/КРОСС/ Ръководството на ФИФА бе забъркано в нов скандал от английското издание Sunday Times. Според него, Сеп Блатер и още 26 члена на Изпълкома на ФИФА са получили като подаръци часовници на стойност 25 000 евро още при пристигането си в Бразилия за Мондиала. Етичният код на ФИФА обаче забранява приемането на подаръци.

Според британеца Джим Бойс, който е член на Изпълкома, той е преживал „шока на живота си", когато е открил скъп часовник в плик с подаръци в своята хотелска стая. Немецът Тео Цванцигер е направил подобно признание. Други трима членове - американецът Сунил Гулати, австралиецът Моя Дод и Принц Али бин ал-Хюсеин от Йордания са декларирали часовниците пред ФИФА, пише Гонг.

ФИФА веднага реагира с комюнике: „ФИФА не е раздавала никакви часовници, нито нейният президент, нито генералният секретар. Бразилската федерация е раздала възпоменателни часовници, дадени и от своите спонсори, на различни хора, сред които и членове на Изпълкома.Етичният комитет бе информиран и разглежда въпроса", твърдят от ФИФА.