Янкова: Десните и либералите имат само икономически интереси
Секция: ПОЛИТИКА
14 Септември 2014 15:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Янкова: Десните и либералите имат само икономически интереси

/КРОСС/ "Правителството на Орешарски бе правителство на размразяването, правителство, което даде първа социална милувка след тежкото управление на ГЕРБ и политиката на замразяване на Дянков." Това заяви водачът на листата на Коалиция „БСП лява България" в Смолянска област Дора Янкова, която проведе среща с жители на чепеларските села Малево, Орехово и Хвойна.

В срещите се включиха и Слава Пепеланова, седма в червената листа, както и общинските съветници от БСП - Чепеларе Панталей Мемцов и Радост Петрова.

Янкова припомни, че за 14 месеца правителството с мандата на БСП е направило много повече за развитието и подобряването на живота на хората, отколкото ГЕРБ за 4 години.

„Докато ГЕРБ фалираха над 100 000 фирми и замразиха заплати и пенсии, ние увеличихме помощите за отглеждане на деца, възстановихме „щвейцарското правило" за индексация на пенсиите, гарантирахме добавки към пенсиите за Нова година и Великден. Работихме активно за регионалното развитие, инвестирайки милиони в обновяването на инфраструктура и подобряване на средата на живот и в малките населени места. Янкова подчерта, че първокласниците за първия учебен ден ще получат 250лв. Повишени са и всички видове социални помощи.

Янкова разкри, че основна причина за неизпълнената част от програмата на БСП и Орешарски е липсата на подкрепа от представителите на либералната партия, които са се оказали капиталисти, крепящи десни политики.

Янкова призова хората да подкрепят БСП, гласувайки с номер 22 в бюлетината, защото единствено социалистическата партия води реална политика, с акцент помощ за хората.

„Всичко останало е икономически интереси, които ги виждаме и у ГЕРБ, и у ДПС", категорична бе тя.

Дора Янкова очерта, че балансирането на енергетиката ще е сред приоритетите на БСП в новото правителство, без да се допуска повишение на цените. Семейното подоходно облагане, също е застъпено в програмата на социалистите.

Дора Янкова гарантира и подкрепа за развитие на стопанството и подкрепа за бизнеса, продължавайки реформите и премахване на различните режими.

Хората попитаха и как така от врагове сега ГЕРБ и ДСП се сприятеляват и стоплят отношенията си.

Според Янкова двете партии винаги са имали общи икономически интереси, партньорство и взаимна подкрепа по икономически интереси.

„Въпреки това БСП плати цялата политическа и морална цена и бе обвинена в задкулисие, което обаче е присъщо за другите две партии", категорична бе Янкова.