Камерън: "Ислямска държава" планира атаки на територията на Европа
Секция: СВЯТ
14 Септември 2014 15:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Камерън: "Ислямска държава" планира атаки на територията на Европа

/КРОСС/ "Групировката "Ислямска държава" е въплъщение на злото", заяви британският премиер Дейвид Камерън от резиденцията си на "Даунинг стрийт" 10 и се закани, че ще страната му ще се бори с нея колкото и дълго да отнеме това.

"Това е една фанатична организация, която не само уби един британски заложник, а е планирала и продължава да планира атаки на територията на Европа и у нас. Ние сме мирен народ и не търсим конфронтация, но трябва да разберем, че не можем да пренебрегнем тази заплаха за сигурността си и тази на нашите съюзници. Няма вариант да сведем глава, за да останем в безопасност. Проблемът само ще се влоши. Не можем да го подминем, ако искаме да живеем в сигурност - трябва да се изправим срещу тази заплаха", каза още Дейвид Камерън.

Камерън посочи, че страната е потресена от убийството на невинен човек и обеща, че убийците ще бъдат хванати, заловени и наказани, предава БНР.

В момента британско оръжие и бронежилетки се изпращат на кюрдските бойци, които се сражават срещу "Ислямска държава" в Ирак, но присъствието на британски джихадисти в редиците на "Ислямска държава" се потвърди и от последното видео, в което гласът, който предава посланието, е със същия британски акцент, както и при предишните видеа. Поради тази причина най-вероятно Великобритания ще се включи в американските въздушни удари срещу "Ислямска държава".

По-рано Лондон потвърди автентичността на видеозаписа с обезглавяването на британския хуманитарен служител Дейвид Хейнс от бойци на "Ислямска държава".