22 години по-късно Федерер класира Швейцария на финал
Секция: СПОРТ
14 Септември 2014 16:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
22 години по-късно Федерер класира Швейцария на финал

/КРОСС/ Швейцария за втори път ще играе финал в отборния шампионат Купа "Дейвис". Роджър Федерер донесе решителния трети успех на страната си срещу Италия, след като победи Фабио Фонини с 6:2, 6:3, 7:6 пред 18 000 души в Женева. За него това бе 55-и успех през 2014-а.

През 1992 г. Марк Росе и Якоб Хлашек отстъпиха пред звездния тим на САЩ, който включваше Пийт Сампрас, Андре Агаси, Джим Къриър и Джон Макенроу.

В опит да спечели първата си титла в купа "Дейвис", както и едно от малкото липсващи отличия в легендарната кариера на Федерер, Швейцария ще се изправи срещу отбора на Франция, който победи миналогодишния шампион Чехия с 4:1.

"Радвам се да споделя тази моя победа със съотборниците ми. Днес и двамата не се представихме на най-добро ниво. Борих се и дадох всичко от себе си и това направи разликата. След тежката загуба, която претърпяхме през 2003-а сега имаме нов шанс," заяви Федерер.

Финалът за купа "Дейвис" ще се играе във Франция между 21 и 23 ноември. Французите водят с 10:3 победи в директните мачове с Швейцария.