Още един с обвинение за побоя над журналисти в Перник
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Септември 2014 16:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Още един с обвинение за побоя над журналисти в Перник

/КРОСС/ Повдигнато е обвинение на още един от участниците в побоя в пернишката дискотека „Инсигния" преди седмица, при който пострада телевизионен екип от столицата, дошъл да прави разследване за търговията с наркотици. Поредният обвиняем е Мартин Илиев. Той оглавява местно екодвижение, нарекло себе си „Зелени барети" и подало сигнала до телевизията.

Обвинението срещу Мартин Илиев е по чл.270 от НК за възпрепятстване на правосъдието. През април Илиев, който беше организатор на протеста за сечта в гората на Голо бърдо, беше осъден да заплати 100 лева глоба заради хулиганство. Той и групата недоволни хвърляха бомбички и яйца по сградата на общината и крещяха нецензурни думи по адрес на кмета и на общинските съветници. След боя пред „Инсигния", Мартин Илиев заявява в интервюта, че намеренията на оглавяваната от него организация са да раздава улично правосъдие, предава Дарик.

За побоя на оператора от ТВ7 Иван Китанов, собственикът на заведението Калин Томов-Кинтата и охранителят Захари Христов-Заре са с постоянен арест.