Кунева: Реформаторският блок е по-силен от всякога и може да води страната
Секция: ПОЛИТИКА
14 Септември 2014 17:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кунева: Реформаторският блок е по-силен от всякога и може да води страната

/КРОСС/ "Реформаторският блок продължава по-силен от всякога. Никой не може да сломи оптимизма ни. Звездата на РБ винаги ще бъде европейска." Това каза при откриването на кампанията на РБ днес в София Меглена Кунева, лидер на "Движение България на гражданите".

Тя се обърна към другите лидери на партии с думите, че оценява високо призивите в речите им за единство и консолидация на блока.

"Доказахме, че сме единни и сега няма сила, която да ни спре. Ние минахме през стрес-тест, който показа завидна стабилност на нашия политически съюз", допълни пред журналистите Меглена Кунева.

"РБ продължава заедно. Това са нашите партньори със сходни принципи и затова ДБГ е част от блока", подчерта още тя.

"След като казах, че виждам израстването на лидерите в блока, искам да кажа добре дошли у дома на нашите нови партньори в нашия съюз. Пожелавам на всички ви успех! Един успех без съмнения и с бъдеще отвъд изборите, един успех с широка база, в основата на която са срещите със стотиците наши членове и приятели. Всеки в тази зала някога в живота си е гласувал за СДС, за дясното, за демокрацията. Днес всички ние знаем, че РБ може да води страната напред", каза още в обръщението си Меглена Кунева.

На въпроси на журналисти за общата декларация на СДС и ДБГ, Кунева коментира, че РБ е надценил времето, в което може да се подготви юридически избора на председател. За 10 дни такава подготовка нямаше как да се направи. Вчера в 17.00 ч. нямахме още документите, принципа на избор на делегатите, мандатна комисия, реална промяна в учредителното споразумение, което е задължително условие, каза тя.

Кунева каза още, че структурите на партиите поставят въпроса, че не са проведени първични избори в партиите за кандидатите за поста, защото времето не е стигнало, а в момента вече тече кампания и затова е по-добре конгресът да се отложи.

"Сигналът на РБ е, че правим нещата истински и ги правим тогава, когато те са истински е този, който даваме днес на цялата общественост. Ако искаме да има правила в държавата и в управленето й, трябва да има правила и в избора на председател", допълни тя, като добави, че няма намерение да се кандидатира за председател, но че ДБГ е излъчило няколко номинации за поста, между които и тази на Найден Зеленогорски. По-важното обаче е, че днес РБ се явява на избори като коалиция, както е регистриран - силен, единнен и с желание за победа, подчерат Кунева.

По думите на лидера на ДБГ принципите са спечелили повече битки от армиите и това РБ ще докаже и през съюзния си конгрес, който вероятно ще се проведе след изборите, на 10 ноември, както предлагат от СДС.

На откриването на кампанията в столицата присъстваха лидерите на политическите сили в блока Божидар Лукарски (СДС), Радан Кънев (ДСБ), Корман Исмаилов (НПСД), Николай Ненчев (БЗНС), Ирина Репуц (ХДП) и Борислав Великов (БНД).