Нинова: В следващия програмен период ще се обърне по-голямо внимание на малките земеделски производители
Секция: ПОЛИТИКА
16 Септември 2014 17:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нинова: В следващия програмен период  ще се обърне по-голямо внимание на малките земеделски производители

/КРОСС/ Хората от малките населени места не се интересуват от макроикономически показатели, те искат път до селото, лекар и дърва за огрев. За БСП са важни не само големите проекти, но и ежедневните неща, от които имате нужда. Това заяви водачът на листата на "БСП лява България" за София област Корнелия Нинова. Заедно с кмета на община Костенец и кандидатите за народни представители от левицата Радослав Стойчев и Емил Даскалов тя се срещна с жителите на село Горна Василица.

Те представиха пред местните жители ремонтираното помещение, което е предвидено за медицинска служба. Радев доведе и лекар, с който обсъдиха възможността поне веднъж седмично в селото да има медицинско лице. Кметът изтъкна, че благодарение на Нинова са осигурени средства за ремонт на читалището. Преди срещата с жителите на с. Горна Василица кметът на Костенец, Нинова и остатаналите кандидати за народни представители обсъдиха как върви изпълнението на проектите в общината, свързани с реконструкцията, благоустройството и канализацията на улици по публичната инвестиционна програма.

Проблемите на земеделските производители и трудностите след замразените от служебния кабинет проекти, свързани с пътната инфраструктура в региона, обсъдиха с жителите на Самоков Корнелия Нинова и Радослав Стойчев. Любезен домакин на дискусията бе кметът Владимир Георгиев. „В следващия програмен период ще има повече субсидии за производителите на плодове и зеленчуци, както и за животновъдите", обеща Нинова и добави, че ще се обърне по-голямо внимание на малките земеделски производители. Нинова, Стойчев и Георгиев присъстваха и на откриването новата спортна площадка в кв. "Възраждане", която е изградена със средства от бюджета на Самоков.

Екипи на общината бяха организирали спортен двубой, а кандидатите за народни представители се присъединиха към агитките на двата отбора. Края на мача Нинова и Стойчев наградиха и победителите.