Миков: Не искаме власт, а доверие и силна подкрепа
Секция: ПОЛИТИКА
16 Септември 2014 17:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Миков: Не искаме власт, а доверие и силна подкрепа

София /КРОСС/ Ние не искаме власт. Искаме доверие и силна подкрепа от хората за силно ляво представителство в следващия парламент, което да позволи тази политика на размразяване и повече справедливост към обикновения човек, която започнахме, да продължи. Това каза пред bTV председателят на БСП Михаил Миков. Той добави, че дори и в опозиция може да се прокарва политика. Ако представителството е силно, може да участваме във властта. Възможните коалиции ще се видят към 8-9 часа в изборната нощ. Важно е кои политически формации ще влязат в следващия парламент, подчерта той. И добави, че за коалиция с ДПС няма условия. И с ГЕРБ нещата не стояли особено ясни, доколкото те искали цялата власт. Гласът на българските граждани ще каже каква политика да има България след 6 октомври, заяви Миков.
От думите му стана ясно, че ако партията му спечели изборите, ще води политика за повече справедливост в доходите, в икономиката.
Трябва да се приеме законът, който президентът върна, за господстващото положение на търговските вериги, подчерта той.

Миков коментира и срещата на лидера на ДПС Лютви Местан с новоизбрания президент на Турция Ердоган. По думите му в това има елемент на провокация. По този начин Местан искал да покаже на етническите турци връзката си с Турция.