Митрополит Галактион разгневи "Десните"
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Септември 2014 16:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Митрополит Галактион разгневи "Десните"

София /КРОСС/ От коалиция „Десните" изпратиха писмо до патриарх Неофит и до Св. Синод във връзка с днешното изявление на Старозагорския митрополит Галактион, с което той „ръкоположи" Бойко Борисов за министър-председател.
„За нас е важно да знаем, дали това е посланието на целия Синод към българите и дали смятате, че това предпоставя избора им?", се казва в писмото на „Десните".
Ето и цялото писмо до Светия синод:
Ваше Светейшество,
Ваши Високопреосвещенства,
Обръщаме се към Вас в качеството Ви на духовни водачи на българската нация и православния народ. За нас представлява неудобство, да ангажираме с мнение духовните пастири, но научихме през устата на един от вашите предстоятели - Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Галактион, че светата ни църква се обръща към българския народ с послание, кой да бъде начело на светската власт в страната след предстоящите избори. Високоуважаваният Митрополит дори не се обърна към паството с каноничния въпрос: „Достоен ли е?". Нито трижди, нито дори един път, а направо посочи „избраният".
За нас е важно да знаем, дали това е посланието на целия Синод към българите и дали смятате, че това предпоставя избора им?
Със смирение в душата, богобоязливост и уважение към Вас,
Коалиция ДЕСНИТЕ