Русия се завръща към старите ценности
Секция: Русия
20 Септември 2014 17:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия се завръща към старите ценности

/КРОСС/ В Държавната Дума на Руската Федерация започна събиране на подписи за внасяне на изменения в Конституцията, предаде ИТАР-ТАСС.

Поправките имат за цел да бъде вдигната забраната в Русия на държавна идеология и за ограничаване на приоритета на международното право над руските граждани.
Както вече съобщиха руските медии, на 27 септември в няколко града на Русия ще се състоят митинги „Антимайдан", на които ще бъде обявено за необходимостта от борбата с националните предатели в структурите на властта и медиите.

На 27 септември организация „Национално-освободително движение" (НОД) подаде заявка за провеждане на акция за солидарност с руската власт. Нейните участници планират да изразят несъгласието си с американските ценности и да поискат връщане на държавна идеология в страната.
На сайта на НОД са посочени 200 населени пункта, където привържениците на суверенитета на Русия ще заявят подкрепата си към политиката на Владимир Путин. В големите градове, включително в Москва митингите ще преминат с участие на около 500 души. Това съобщи един от организаторите на „Антимайдана" Василий Веселков. По думите му, заявки за участие са заявили различни политически партии, в това число КПРФ и „Единна Русия".

Веселов поясни, че втората задача на акцията е, призив към всенароден референдум за изменения в Конституцията. Автор на поправките е депутат от Държавната Дума Евгений Фьодоров (партия „Единна Русия"). Като цяло, поправките са готови, остава да бъдат събрани подписите.

Тази идея подкрепиха и участниците в младежкия форум „Селигер-2014". В резолюцията на форума се казва, че въпросните поправки ще „възстановят историческата справедливост и ще позволят изграждане на основи, на които е била построена някога най-голямата държава в света, създала една от най-великите цивилизации с уникални паметници на културата, литературата, изкуствата и с велики научни открития в различни области на човешкия живот".