Предстоящи събития в страната
Секция: Предстоящи събития
24 Септември 2014 07:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ София.
В 10.00 часа Министерски съвет ще проведе редовното си заседание.


София.
В 09.00 часа в хотел „Шератон" министърът на здарвеопазвнаето д-р Мирослав Ненков ще открие Първата годишна конференция „Иновации и добри практики в здравния сектор".


София.
От 09.30 часа в зала Тържествена, в Централния Военен клуб министърът на отбраната доц. Велизар Шаламанов и заместник-министър на вътрешните работи Филип Гунев ще открият кръгла маса по въпросите на управление на кризи. Кръглата маса се организира от Софийски форум за сигурност съвместно с МВР, МО и Столична община.


София.
В 09.30 часа в хотел „Шератон" служебният заместник-министърът на икономиката и енергетиката Антон Павлов ще открие форума „Електроенергиен пазар, инфраструктура и услуги 2014".


София.
В 09.30 часа 30 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Цветан Цветанов, Цветан Иванов, Камен Костов, Сергей Кацаров (чл. 387 ал.2 и др. от НК).


София.
В 09.30 часа - 35 на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Александър Томов, Александър Гарибов, Иван Иванов и Божко Бонев (чл. 203, чл. 206 ал.4 от НК).


София.
В 10.00 часа в Заседателна зала 1 на Ректората на Софийския университет „Св. Кл. Охридски" архивистът и библиотекар на Светата Римска църква Жан-Луи Брюгес ще бъде отличен с Почетен знак на Софийския университет „Св. Кл. Охридски" със синя лента.


София.
От 11.00 часа в Италиянския лицей в кв. „Горна баня" БЧК ще отбележи Световният ден на сърцето.


София.
От 11:00 часа в зала „Бристол" на хотел „Бристол" ще бъде представен проект „Повишаване на административния капацитет на район Възраждане на СО чрез подобряване на квалификацията и мотивацията на служителите", финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд".


София.
От 11.00 часа в Италианския лицей в Горна баня ще се отбележи Световният ден на сърцето. Участие ще вземат председателят на ДКБ доц. Иво Петров, д-р Надежда Тодоровска - зам.-генерален директор на БЧК и Кристиян Пеняшки - председател на младежката организация на БЧК.


София.
От 12.00 часа в концертната зала на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство ще се проведе официалната церемония по удостояването на големия музикант Теодосий Спасов с почетното звание "Доктор хонорис кауза" на АМТИИ.


София.
От 18.30 часа в Централната софийска синагога, ул. „Екзарх Йосиф" 16 ще бъде отбелязано началото на 5775 година според еврейския календар.


Видин.
От 10.30 часа в Медийния център на общината ще се проведе пресконференция във връзка с проект „Повишаване на квалификацията на служителите от общинска администрация Видин", Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG051PO002/13/2.2-14, Оперативна програма „Административен капацитет".


Велико Търново.
В 11.00 часа в зала 302 на Община Велико Търново ще се проведе пресконференция за Международен конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Сребърна Янтра".


Малко Търново.
От 11.00 часа в заседателната зала на Община Малко Търново ще се проведе пресконференция по повод приключването на проект за преобразуване на болницата в Медицинския център в общината.


Пловдив.
От 11.30 часа в залата на Община Пловдив ще се проведе пресконференция за европейската седмица на движението „MOVE Week", която ще се проведе едновременно в България и още 32 държави, в периода 29 септември - 5 октомври.


Пловдив.
От 17.30 часа в пресцентъра на Конгресния център в Международен панаир Пловдив ще се проведе срещата дискусия за малкия и средния бизнес с участието на Георги Търновалийски и Захари Георгиев.


Пловдив.
От 19:00 часа в Концертна зала Тони Димитрова и Васил Петров ще участва в благотворителен концерт.


Велико Търново.
От 14.00 часа в Самоводската чаршия ще се проведе пресконференция във връзка с предстоящото откриване на първата Световна среща на културните средища.

ПРЕДСТОЯЩИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ

София.
В 10.30 часа във VIVACOM Art Hall на ул. „Ген. Йосиф В. Гурко", 4 ще се проведе пресконференция и публична дискусия на тема „Младежка безработица и младежка заетост - гласът на младите в България". Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова ще вземе участие в дискусията.


София.
От 11.00 часа в столичния район Триадица, водачът на листата на ПП ГЕРБ за 23 МИР Александър Ненков ще проведе среща с граждани на откритата приемна пред Медицинска академия(вход от Арката).
От 13.00 часа в столичния район "Връбница", кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ за 25 МИР Снежана Дукова ще проведе среща с представители на 82 ОДЗ. От 13.30 часа водачът на ПП ГЕРБ за 24 МИР Румяна Бъчварова и кандидатът за народен представител Джема Грозданова ще проведат среща с персонала на Първа градска болница.
От 16.00 часа в парк „Заимов", район Оборище кандидатът за народен представител на ПП ГЕРБ от 24 МИР Веселин Вучков ще представи пред граждани основните приоритети от предизборната програма на ПП ГЕРБ.
От 16.30 кандидатите за народни представители от 23 МИР Димитър Главчев и д-р Антон Живков ще разговарят с граждани на пазар Иван Вазов. Там те ще представят основните приоритети в предизборната програма на ПП ГЕРБ.
От 17.00 часа в ж.к."Сердика", блок 15. кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ за 24 МИР Евгения Алексиева, Роман Стоянов, Иван Костов и Зоран Рангелов организират инициатива за облагородяване на междублоковото пространство и поставяне на нови пейки.
От 18.00 часа в столичния район Красна поляна ще бъде открита реновирана спортна площадка, на което ще присъстват кандидатите за народни представители от 25 МИР Юлия Николова и Боян Александров.


София.
От 18:00 часа в Общински културен институт-Красно село, водачът на листата на ПП ГЕРБ за 23 МИР Александър Ненков и кандидатите за народни представители от ГЕРБ Милена Дамянова и Снежана Дукова ще проведат среща-дискусия с директорите и учителите от училищата в София на тема "Реформата в училищното образование-ключов фактор за икономически растеж". Участие в дискусията ще вземе и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.


София.
От 10:30 часа ПП „Атака" организира пред Министерски съвет протест срещу поскъпването на тока. Протестът ще продължи с митинг-шествие до ДКЕВР.


София.
От 10.00 до 14:00 часа кандидати за народни представители от „БСП - лява България" за 25 МИР ще проведат среща на открито в кв. „Горна баня". От 10 до 14:00 часа ще има младежка шатра в кв. „Обеля" с участието на кандидати за народни представители от 25 МИР.


София.
От 16 до 20:00 часа младежкото обединение заедно с представители на листата „БСП - лява България" от 25 МИР ще направят обход в ж.к. „Обеля"1 и ж.к. „Обеля"2.


София.
От 07.30 до 9.30 часа, от 17.00 до 19.00 часа в р-н „Надежда" представители на листата „БСП - лява България" от 25 МИР ще направят обиколки на междублоковите пространства.


София.
От 11.00 до 17:00 часа в р-н „Люлин" ще се проведе ден на 7-ми микрорайон, по време на което кандидатите от „БСП - лява България" - р-н „Люлин" ще проведат срещи на открито. От 18:30 часа ще се проведе среща с жители в с. Житен клуб на пенсионера. От 09.00 до 19.00 часа ще има шатра-приемна на красноселския пазар, където гражданите ще могат да се срещнат с кандидати за народни представители от листата в 23 МИР.


София.
От 18.00 часа кандидатите за народни представители „БСП - лява България" Жельо Бойчев и Страхил Ангелов ще проведат среща с обществеността в читалището в кв. „Драгалевци".


София.
От 18.00 часа в центъра на район „Кремиковци" кандидатите за народни представители от „БСП - лява България" Стефан Данаилов, Цецка Кочкова,Ивайло Алексиев,Радослав Каратанчев и др. ще проведат среща с избиратели.

София.
От 18.00 часа в район „Средец" в салона на ул. „Леге",10 кандидатите за народни представители от „БСП - лява България" Десислава Терзиева, Георги Свиленски, Уляна Матева,Николай Маринов и др. ще се проведат среща с представители на геодезистите и камарата на инженерите в инвестиционното проектиране.


София.
В 18.00 часа в район „Възраждане" в читалище „Васил Друмев" кандидатите за народни представители от „БСП - лява България" Бойко Маринков, Александър Грозданов, Иван Иванов и др. ще проведат среща с избиратели.


София.
От 18.00 часа в Общински културен институт-Красно село, водачът на листата на ПП ГЕРБ за 23 МИР Александър Ненков и кандидатите за народни представители от ГЕРБ Милена Дамянова и Снежана Дукова ще проведат среща-дискусия с директорите и учителите от училищата в София на тема "Реформата в училищното образование-ключов фактор за икономически растеж". В дискусията ще вземе участие и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.


Варна.
В 11.15 часа заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов заедно с водача на листата на ГЕРБ-Варна Лиляна Павлова, областния координатор на партията и кмет на Варна Иван Портних и кандидат-депутатите от региона ще присъстват на историческа възстановка от VI век в античното селище на нос „Св. Атанас" - Базиликата в община Бяла.


Варна.
В 12.00 часа във Фестивалния и конгресен център - Варна, зала „Пресцентър" лидерът на АБВ и президент на България в периода 2002 - 2012 г. Георги Първанов и заместник-председателят на АБВ и водач на листата на Коалиция АБВ в 3 МИР - Варна и 25 МИР София, Ивайло Калфин ще дадат пресконференция.


Варна.
В 12.30 часа заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов заедно с водача на листата на ГЕРБ-Варна Лиляна Павлова, областния координатор на партията и кмет на Варна Иван Портних и кандидат-депутатите от региона ще разговарят с членове и симпатизанти на площада на село Царевци, община Аврен.


Варна.
В 13.40 часа заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов заедно с водача на листата на ГЕРБ-Варна Лиляна Павлова, областния координатор на партията и кмет на Варна Иван Портних и кандидат-депутатите от региона ще се срещнат с жителите на Дългопол в Народно читалище „Никола Йонков Вапцаров", ул. „Георги Димитров" №103.


Варна.
От 15.30 часа лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов ще се включи в инициативата на партията по мащабно залесяване на територията на пострадалия от водното бедствие район „Аспарухово".
От 18:30 часа на площад „Антон Новак, Бойко Борисов ще участва в представянето на кандидатите за народни представители на ГЕРБ пред жителите на града.


Добрич.
В 14.00 часа в Бизнес зала на Община Добрич лидерът на АБВ и президент на България в периода 2002-2012 г. Георги Първанов и представители на Коалиция АБВ ще дадат пресконференция за медиите.


Варна.
В 15:30 часа заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов ще се включи в Национална кампания за залесяване в район Аспарухово.


Добрич.
В 15.00 часа в Бизнес зала на Община Добрич лидерът на АБВ и президент на България в периода 2002-2012 г. Георги Първанов и представители на Коалиция АБВ ще проведат среща с обществеността на града.


Балчик.
В 16.30 часа на ул. „Черно море", 34 лидерът на АБВ и президент на България в периода 2002-2012 г. Георги Първанов и представители на Коалиция АБВ ще открият регионалния офис на партия АБВ в града.


Варна.
В 18.30 часа на площад „Антон Новак" заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов заедно с водача на листата на ГЕРБ-Варна Лиляна Павлова, областния координатор на партията и кмет на Варна Иван Портних и кандидат-депутатите от региона ще проведе основното си предизборно мероприятие в града.


Тервел.
В 18.30 часа на площада пред сградата на читалище „Димитър Дончев" лидерът на АБВ и президент на България в периода 2002-2012 г. Георги Първанов и представители на Коалиция АБВ ще проведат среща с обществеността на града.