Защитата на стрелеца от Лясковец твърди, че не той е застрелял командоса
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Септември 2014 07:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Защитата на стрелеца от Лясковец твърди, че не той е застрелял командоса

/КРОСС/ Защитата на стрелеца от Лясковец твърди, че няма доказателство, че Петко Петков е застрелял командоса Емил Шарков, съобщава Нова телевизия.

Същевременно делото за имуществени щети, задедено от майката на стрелеца, приключи. Стефанка Славова обаче ще заведе второ дело срещу България за щетите нанесени в дома им на стойност 4000 лева. Съдът вече прие оценката на експертите въпреки възраженията на прокуратурата.

„Кога ще заведем друго дело, ще преценим в хода на наказателното дело. Оттук нататък следва да бъде отговорено на въпросите - какво налагаше да бъде потрошено цялото жилище на моята доверителка, има ли нанесени щети, след като Петко Петков вече е бил задържан и кой ще понесе отговорността за тях", заяви адвокат Иво Пазарджиев.

Адвокатът добави, че до момента няма данни Петко Петков да е стрелял и е възможно не той да е убил баретата Емил Шарков.

„Дали има, или няма гилзи, това не означава, че ако има намерени гилзи, Петко Петков ги е изстрелял. Има две-три съдебни инстанции, които трябва да решат дали Петко Петков е виновен", допълни Иво Пазарджиев в ефира на Нова тв.

В края на седмицата се чака ново съдебно заседание, което да реши дали Петко Петков да бъде пуснат под домашен арест. Тогава се очаква и за първи път след стрелбата на 14 март Петко да се появи и да проговори.

Снимка: Булфото, всички права запазени