Първанова: НДСВ е чист донор на кадри, експерти и идеи
Секция: ПОЛИТИКА
24 Септември 2014 08:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Първанова: НДСВ е чист донор на кадри, експерти и идеи

/КРОСС/ „Несъстоятелно е да се говори кой създаде КТБ, а кой превърна КТБ в това, което е сега. През годините ние сме имали много комисии в парламента, но осъдени няма. Нищо не се случи, което да покаже, че в държавата има справедливост. Най-болното нещо в България е държавността." Това заяви в сутрешния блок на БНТ лидерът на НДСВ Антония Първанова.

Тя обяви, че НДСВ предлага да се създаде Конституционен блок, който да се погрижи за реформите и свикването на Велико народно събрание.

„НДСВ се явява чист донор на кадри, експерти и идеи. Поредица от формации водят своята политика въз основа на НДСВ. ГЕРБ и „България на гражданите" например водят началото си от НДСВ. ББЦ също", каза още Първанова и добави, че ако някой отвън не внесе разум в българската политика, ще се стигне до по-сериозни санкции за България.

„Единствената държава в Европа сме, в която след като едно правителство е свалено с протести и насилие, на следващите избори тази партия, която е била в основата на това правителство, получава най-много гласове. Това е абсурд - безпътица и безнадеждност за управлението на държавата", подчерта лидерът на НДСВ.

Тя бе категорична, че НДСВ е единствената партия, която е действително в центъра и не е променяла идеала си и добави, че за България е най-добре да бъде управлявана от центъра.

„България трябва да произвежда храна и да бутилира вода, а не да си продава за жълти стотинки територията. Ние няма да станем газов гигант на Европа, но можем да станем хранителен такъв", завърши тя.