Топлофикация-Перник поиска оставки в НЕК и ЕСО
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Септември 2014 10:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Топлофикация-Перник поиска оставки в НЕК и ЕСО

/КРОСС/ "Ние, миньорите и производителите на топло и електроенергия, протестираме срещу неадекватната икономическа политика към съотношението приходи - разходи в енергетиката, които идват от избирателните действия от страна на НЕК по отношение на разплащането на енергийните дружества." Това се казва в съобщение до медиите на "Топлофикация-Перник" АД.

"За да живееш нормален живот в България явно трябва да се търси отговорност на всички, които с неадекватните си действия водят енергийните дружества до фалит", подчертават те.

"Искаме незабавна оставка на изпълнителните директори на НЕК и ЕСО, поради неправомерното ограничаване на графиците за производството на електрическа енергия по комбиниран способ, което води до невъзможност за нормална работа, генериране на загуби от производството и отрицателни финансови резултати. Ние настояваме ДКЕВР И МИЕ да предприеме спешни мерки и незабавни действия за преразглеждане и промяна на правилата за търговия с електрическа енергия, както и преференциалните цени за дружествата произвеждащи топло и електроенергия по високо ефективен комбиниран способ. Гражданският протест ще се състои в 12 ч. на 24.09.2014 г. на светофара при бензиностанция „Шел" в с. Драгичево.", допълват от "Топлофикация-Перник".