БЧК с национално учение за действие при бедствия
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Септември 2014 10:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БЧК с национално учение за действие при бедствия

/КРОСС/ В съответствие с Плана за подготовка на доброволните екипи на БЧК за действие при бедствия, БЧК в партньорство с областната администрация на Кюстендил и община Кюстендил, ще проведе от 24 до 28 септември 2014 г. Национално учение за действие при бедствия на територията на областта - в община Кюстендил, село Шишковци и базов лагер на язовир „Дренов дол".

Участници в учението освен БЧК ще бъдат и екипи от Единната спасителна система за реакция при бедствия на Р. България от РД ПБЗН, ОД МВР-Полиция, Спешна помощ и други. Целта е да се повишат знанията и практическите умения на участниците за незабавна и адекватна реакция по оказване на помощ на пострадали при наводнения и за укрепване на трансграничното сътрудничество в бедствени ситуации.

На 26 септември 2014 г. /петък/ от 10.30 до 12. 30 ч. в района на язовир „Дренов дол" /до стрелбищния комплекс на Кюстендил/ ще се проведат демонстративни спасителни действия с екипи от Единната спасителна система на страната по оказване на помощ на пострадали от наводнения (евакуация на пострадали, събиране и разпределяне на пострадалите, регистрация и текущо подпомагане, оказване на първа помощ и на психосоциална подкрепа и др.).

Представители на държавната и местната власт и партньори на БЧК ще наблюдават демонстративните действия. Предвиден е брифинг за журналисти, като желаещите да присъстват трябва да направят предварителна заявка за транспорт до 16.00 ч. на 24.09.2014 г. Местата са ограничени. Тръгването е в 8.30 ч. от централата на БЧК (София, бул. „Джеймс Баучер" 76).