Турчинов ще изгони от парламента депутатите, посетили Москва
Секция: СВЯТ
24 Септември 2014 10:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Турчинов ще изгони от парламента депутатите, посетили Москва

/КРОСС/ Говорителят на Върховната рада на Украйна Александър Турчинов ще внесе в парламента проект на постановление за недопускане на работа на депутатите, които са били в Москва на заседание на Държавната дума, пише РИА Новости.

24 депутата от парламентарната група „За мир и стабилност“ се върнаха в Киев след визита в Русия, където приеха участие в заседание на руския парламент.

„Не ни остана много време за работа, но аз ще направя всичко, за да не ги допусна в залата. За да не могат да работят във Върховната рада и да не я позорят с присъствието си“, подчерта Турчинов в интервю за украинска телевизия.

„Тук оценка трябва да даде Главната прокуратура, СБУ и другите силови структури“, смята още говорителят на украинския парламент.

Турчинов нарече предатели депутатите, които са били в Москва. „При всички положения аз ще внеса постановление, за да нямат тези депутати-предатели възможност да работят в парламента“.

Според Турчинов визитата на 24-мата депутати е била неофициална и Върховната рада „не ги е опълномощавала да извършат това пътуване“.

Народните представители от „За мир и стабилност“ посетиха заседанието на Държавната дума на РФ, където бяха обсъдени въпросите с доставките на електроенергия за Украйна, както и намаляването на напрежението в Донбас. Украинските депутати  обясниха визитата си с това, че според тях е необходимо да бъде проведен диалог с Русия.