Чуйте българското слово
Секция: КУЛТУРА
24 Септември 2014 10:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Чуйте българското слово

/КРОСС/Стартира проектът СЛОВА БЪЛГАРСКИ www.slova.bg - единственият безплатен сайт за професионални звукозаписи на българско художествено слово.

"Колекция - СЛОВА БЪЛГАРСКИ - избрани звукозаписи на българско художествено слово" е уеб-базирана, интерактивна художествена форма, която цели да представи на вниманието на шптребителя емблематични образци на българското слово-изкуство, чрез модерни аудиовизуални средства и съвременен творчески подход, като съхрани в максимална степен автентичността на текстовете и изпълнителската традицията в художествената им интерпретация.

Платформата е предназначена за безплатно ползване, с което цели да отговори на нарастващия обществен интерес към аудио-книгите от български класически автори, както и на невъзможността на потребителя да заплати стойността на изделието.

Сайтът е безплатен за крайния потребител и превъзхожда многократно качеството на звукозаписите и художествените изпълнения, които предлагат повечето платени аудио-книги. Финансира се чрез различни програми, от институции в държавния и частния сектор, обществени, правителствени и неправителствени организации, с дарения от фирми и частни лица. Екипът вярва, българското художествено слово принадлежи на всеки българин и той трябва да достига до него безпрепядствено и лесно. На страниците на нашия сайт може безплатно да бъдат слушани произведенията, изучавани в програмата по литература на българските училища.

Нашата колекция представлява антология на най-красивите и безспорни в своята значимост думи, написани или изречени от българи, към други българи или към света, прочетени на глас логично и емоционално, в унисон с интонационната среда на нашето съвремие, но с автентичната мелодика на езиковите похвати, използвани от автора. Тя се допълва постоянно.

Съдържанието на галерията и последователността на представяне на творбите не следват хронологически поредността на създаването им, а по-скоро емоционалното и художествено въздействие на произведенията, съзвучието им с днешната реалност, посочват на сайта авторите на проекта.